Dostupné budú pre všetkých používateľov.

Aplikácia Waze sa pripravuje na príchod nových funkcií, ktoré budú v priebehu tohto mesiaca dostupné pre systémy iOS a Android. Ide o šesť kľúčových noviniek, vrátane upozornení na kruhové objazdy alebo mýtne stanice. Je pritom pomerne zaujímavé, že prvé zmienky o týchto novinkách sa objavili ešte vo februári tohto roka. Portál 9to5google informuje, že okrem toho budú k dispozícii aj upozornenia na zmenu rýchlostného limitu. Táto novinka bude vodičov o zmene rýchlostného limitu informovať v predstihu, aby sa na túto zmenu mohli pripraviť.

K novým funkciám sa vyjadril aj Waze, pričom dodáva, že vďaka aktuálnym informáciám o rýchlostných limitoch po celom svete, aplikácia začne zobrazovať upozornenia, keď sa rýchlostný limit na trase zníži, čo vodičom poskytne viac času na spomalenie a bezpečné prispôsobenie sa meniacim sa podmienkam na ceste. Všetky doteraz menované funkcie budú už tento mesiac dostupné pre všetkých používateľov aplikácie.

Waze navigáciaZdroj: Waze

Nemenej zaujímavou pomôckou je aj navádzanie na kruhových objazdoch. Keď sa budete približovať ku kruhovému objazdu, Waze poskytne informácie, do ktorého jazdného pruhu sa máte zaradiť, pričom vás bude spoľahlivo navigovať aj na miesto výjazdu z kruhového objazdu.

Portál dodáva, že Waze začne dôraznejšie upozorňovať na záchranné vozidlá, ktoré stoja na ceste alebo v jej blízkosti. Táto funkcia však bude (zatiaľ) k dispozícii iba v USA, Kanade, Mexiku a Francúzsku. Poslednou z noviniek je zobrazenie informácií o preferovanej trase, ktorá síce nie je najrýchlejšia, ale patrí medzi vaše obľúbené. 

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.