Rozhranie je dostupné v beta verzii aplikácie. 

Čakanie na nové používateľské rozhranie Android Auto pre displeje automobilov je takmer nekonečné. Pokým prvé správy o Coolwalk informovali o vydaní ešte v auguste 2022, tak plošné uvoľnenie tohto redizajnu neprišlo ani koncom roka. Dobrou správou pritom je, že aktualizácia na strane servera sa začína rozširovať na čoraz viac používateľov. Nie je teda prekvapením, že aj ostatní vývojári začínajú reagovať na tieto prebiehajúce zmeny.

Na redizajn Android Auto sa pripravuje aj tím stojaci za aplikáciou Waze. Je teda pravdepodobné, že nová verzia navigačnej aplikácie príde k jej používateľom skôr, ako nový dizajn Android Auto. O zmene dizajnu aplikácie Waze informoval portál AndroidPolice. Zdroj tvrdí, že nové používateľské rozhranie aplikácie Waze spustil jeden z používateľov v novej verzii Android Auto. Používateľ si pritom manuálne nainštaloval APK súbor beta verzie aplikácie Waze.

Coolwalk umožní využívať viaceré funkcie súčasne na rozdelenej obrazovkeZdroj: Google
Coolwalk umožní využívať viaceré funkcie súčasne na rozdelenej obrazovke

Je dobré si pripomenúť, že Waze začal už pred vyše mesiacom upozorňovať na svoju budúcu podporu nového vzhľadu aplikácie Android Auto a zobrazoval hlásenie pre vodičov, ktorí používajú beta verziu programu Android Auto. Pomerne zaujímavé však je, že aplikácii Waze (možno dočasne) chýba niekoľko prvkov, ktoré ju robili jedinečnou. V každom prípade budeme môcť vidieť nový menej farebný variant, ktorý oproti staršej verzii vyzerá podstatne dospelejšie. 

Keďže nová verzia aplikácie Waze je stále dostupná iba v beta verzii, niektoré funkcie nie sú plne funkčné. Ide napríklad o Asistenta Google, čiže nie je možné zadávať hlasové príkazy. Je vysoko pravdepodobné, že ide o chybu, ktorá bude čoskoro odstránená. 

Beta verziu aplikácie Waze nájdete na tomto odkaze. Pre jej plnohodnotné využívanie budete musieť mať aktívny aj nový dizajn Android Auto s kódovým označením Coolwalk. Pevne veríme, že na je ho celoplošné sprístupnenie už nebudeme dlho čakať.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.