Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť  WD oznámila zvýšenie kapacity oceňovanej produktovej rady pevných diskov WD Black™  na 6 TB. Disky o veľkosti 3,5 palca s rýchlosťou otáčania 7200 ot./min sú už teraz dodávané na trh a sú ideálnym riešením pre hráčov počítačových hier a profesionálnych používateľov, ktorí vyžadujú od svojich počítačov a pracovných staníc vysoký výkon.

Pevné disky WD Black kombinujú rýchlosť otáčania 7200 ot./min, 128 MB vyrovnávaciu pamäť, technológiu duálnej vystavovacej mechaniky, rozhranie SATA 6 Gb/s a vstavaný dvojjadrový procesor. Poskytujú tak vrcholný výkon pri maximálnej kapacite. Disky WD Black 6 TB vykazujú až o 29 % vyššiu maximálnu rýchlosť prenosu dát než predchádzajúci WD Black 4 TB a v testoch PCMark Vantage dosahujú o 10 % lepšie výsledky.

“ Pevné disky WD Black s kapacitou 6 TB kombinujú maximálny výkon s obrovskou kapacitou a umožňujú tak hráčom počítačových hier, počítačovým nadšencom a profesionálnym používateľom posunúť hranice svojich možností bez kompromisov a obmedzení,” hovorí Cindy Graceová, viceprezidentka WD pre ukladacie technológie, a dodáva: “Pokiaľ vyberiete do svojich PC pevné disky WD Black, získate najlepší možný mix kapacity, výkonu a spoľahlivosti. Ľahko tak zvládnete náročné úlohy.”

Technické špecifikácie diskov WD Black 6 TB hard:

Zvýšená spoľahlivosť – Technológia StableTrac™ – (pri modeloch s kapacitou 2 TB a vyššej) – Hriadeľ motorčeka disku je zabezpečený po oboch koncoch, čím je znížená úroveň vibrácií vyvolaných systémom a ďalšími komponentmi, platne sú stabilizované a sledovanie behom operácie čítania a zápisu je maximálne presné. Zvyšuje sa výkon a spoľahlivosť.

Vylepšená vyrovnávacia pamäť DRAM  –  Technológia Dynamic Cache vylepšuje kešovacie algoritmy v reálnom čase a zvyšuje celkový výkon.

Výkonný dvojjadrový procesor – Dvojjadrový procesor ponúka dvojnásobný výkon a maximalizuje výkon disku pre vyššiu rýchlosť zápisu a čítania.

5ročná obmedzená záruka – V porovnaní s bežnými pevnými diskami bol WD Black podrobený náročnejším a tvrdším testom po dlhšie testovacie obdobie. Preto je možné na disk poskytovať 5ročnú záruku, čím sa záručné podmienky u týchto diskov dostávajú do čela v danom odvetví.

Cena a dostupnosť

Disky sú dostupné prostredníctvom vybraných distribútorov a resellerov. Na disky WD Black je poskytovaná 5ročná obmedzená záruka. Doporučená koncová cena modelu WD Black 5 TB (WD5001FZWX) je €289.00 EUR a v prípade WD Black 6 TB (WD6001FZWX)  €329.00 EUR.