Aké obchodné platformy ste už mali možnosť vyskúšať? Webtrader je jedna z najčastejšie používaných platforiem na obchodovanie CFD a Forexu a čoraz častejšie aj akcií. Prečo je tak obľúbená a v čom sú jej najväčšie výhody oproti ostatným platformám na trhu? Aké sú nevýhody obchodovania na tejto platforme? O webTraderi si povieme viacej práve v tomto článku.

Obchodujte priamo v browseri

WebTrader ponúka obrovskú výhodu oproti väčšine platforiem a to že funguje priamo z browsera a nie je potrebné ho sťahovať ani inštalovať. Tiež to zo sebou prináša ďalšiu inováciu a to, že sa cez neho viete prihlásiť ku svojmu účtu z akéhokoľvek zariadenia s prístupom na internet, nemusíte so sebou stále nosiť notebook alebo mať všade nainštalovanú platformu. S kompatibilitou je na tom WebTrader veľmi dobre, tak isto zvláda fungovať na každom browseri. Pre ľudí, ktorí sú stále v pohybe a chcú mať možnosť pozrieť si graf v plnej veľkosti a nielen na obrazovke smartfónu alebo tabletu je WebTrader veľkým pomocníkom.

Kompatibilný s Windows, MacOS, Linux

Rovnako ako s každým browserom si WebTrader rozumie aj so všetkými rozšírenými operačnými systémami na PC. WebTrader funguje na Windowse, MacOS a tak isto aj Linuxe, takže Vás určite neohrozí napríklad situácia že vo firme používate Windows a doma máte Macbook.

Bezbečný prístup a ochrana dát

Používanie platformy WebTrader je veľmi bezpečné. Kvalitný broker ju má plne integrovanú do klientskej zóny, čiže keď sú u Vášho brokera peniaze v bezpečí, tak rovnako aj používanie jeho WebTradera je bezpečné. Vďaka tomu hovoríme aj o veľmi vysokej úrovne ochrany dát, kde všetci regulovaní brokeri, ktorí poskytujú služby pre klientov z EÚ musia dodržiavať pravidlá smernice GDPR.

Zadávajte všetky typy príkazov

Rovnako ako desktop verzia MetaTraderu, tak aj WebTrader podporuje zadávanie všetkých nákupných a predajných príkazov. Viete si teda nastaviť aj akékoľvek čakajúce príkazy ako napr. buy limit alebo buy stop spolu s take profit a stop loss. Samozrejme všetky príkazy potom uvidíte hocikde sa prihlásite a rovnako na desktop a mobile verzii. Takže nemôže nastať situácia, kedy by ste na WebTraderi nevedeli zadať príkaz, ktorý zvyknete používať na desktop verzii MetaTraderu.

One Click Trading

Vďaka One Click Trading dokážete s platformou WebTrader rýchlo reagovať na obchodné príležitosti na trhu. Jedným kliknutím myši dokážete otvoriť obchod s vopred nachystaným objemom a rovnako rýchlo ho aj v prípade potreby zavrieť.

30 indikátorov, 24 grafických objektov a 9 timeframov

WebTrader je dobre využiteľný na technickú analýzu a obsahuje dostatok indikátorov. Nájdete tam trendové indikátory ako kĺzavé priemery, bollingerove pásma alebo ADX. Rovnako oscilátory ako MACD, RSI alebo momentum, alebo iné typy indikátorov ako napr. aligator alebo objemové indikátory.

Z grafických objektov si viete vybrať rôzne typy čiar, trendové kanály alebo fibonacciho, viete si tiež zvýrazniť oblasť na grafe pomocou polopriesvitných obdĺžnikov.

Rovnako viete používať všetky štandartné timeframy od M1 cez H4 až po MN.

Vďaka týmto vlastnostiam je WebTrader veľmi dobre využiteľná platforma na obchodovanie a ponúka oveľa viac možností nastavenia grafu ako je schopná väčšina traderov využiť.

Kóty v reálnom čase

WebTrader využíva systém kotácie v reálnom čase, bez oneskorenia, takže je rovnako rýchly ako klasická desktop verzia platformy MetaTrader. To je ďalšia z výhod, keď kvalitný broker má WebTrader integrovaný do systému, že vďaka kotácii v reálnom čase dokáže poskytnúť veľmi rýchlu exekúciu príkazov.

História obchodov

Keď otvoríte svoj účet cez WebTrader, tak si tam viete, rovnako ako ste zvyknutý v MetaTraderi, si pozrieť históriu Vašich obchodov. Takže aj keď sa prihlásite k svojmu účtu niekde, kde nemáte nainštalovaný MetaTrader, tak si môžete pozrieť aj minulé obchody a zlepšiť vďaka tomu Vašu stratégiu.

Záver

Ako vidíte, WebTrader je plnohodnotná obchodná platforma, ktorá Vám umožňuje prihlásiť sa k Vášmu účtu na ktoromkoľvek počítači s internetom a pritom neutrpela na funkčnosti alebo bezpečnosti. Pokiaľ nemáte vo zvyku tráviť veľa času na jednom mieste ale ste viac v pohybe, možno práve Vám bude WebTrader vyhovovať.

Značky: