Western Digital Corp. rozšírila svoje portfólio značky SanDisk o nový 8 TB SanDisk Desk Drive, ktorý predstavuje doteraz najvyššiu kapacitu desktopového externého SSD disku.

Táto nová trieda externých diskov sa vyznačuje rýchlosťou a spoľahlivosťou SSD. Poskytuje tvorcom obsahu a profesionálom v oblasti podnikania jednoduchý spôsob rýchleho zálohovania a prístupu k ich fotografiám, videám a súborom vo vysokom rozlíšení na jednom pohodlnom mieste.

SanDisk Desk Drive
SanDisk Desk Drive

Počet tvorcov digitálneho obsahu rastie. Od profesionálnych fotografov a tvorcov videí až po technologických nadšencov – všetci vytvárajú obrovské množstvá obsahu a potrebujú flexibilné veľkokapacitné úložné riešenia, ktoré zvládnu oveľa viac a rýchlejšie. 

Do budúceho roka firma zdvojnásobí kapacitu disku SanDisk Desk Drive z 8 TB na 16 TB, a to na jednom externom SSD disku.

Kľúčové vlastnosti stolného disku SanDisk

Kapacita: 4 TB a 8 TB pre archívy fotografií a videí, CAD alebo 3D rendery, veľké súbory vytvorené umelou inteligenciou, hudobné knižnice, dôležité dokumenty a ďalšie.

SanDisk Desk Drive
SanDisk Desk Drive

Výkon: rýchlejší prístup k obsahu, a to aj v prípade objemných súborov, ako sú videá v rozlíšení 8K, s rýchlosťou čítania až 1 000 MB/s – až 4× rýchlejší ako stolové pevné disky.

Zálohovanie: Rýchle zálohovanie fotografií, videí a súborov rýchlosťou SSD pomocou Apple Time Machine alebo automatické zálohovanie pomocou dodaného zálohovacieho softvéru Acronis True Image pre Western Digital.

Dizajn: Kompaktný, moderný štýl, ocenený v roku 2024 cenou Red Dot Design Award, maximalizuje priestor na stole a pôsobí prirodzene v každom profesionálnom alebo domácom prostredí.  

Kompatibilita: funguje so systémom Windows alebo macOS po vybalení z krabice s formátovaním exFAT pomocou dodaného kábla USB typu C. 

Disky SanDisk Desk Drive 4 TB (odporúčaná cena 447 eur ) a SanDisk Desk Drive 8 TB (odporúčaná cena  807 eur), na ktoré sa vzťahuje trojročná obmedzená záruka, je už možné zakúpiť u autorizovaných predajcov spoločnosti SanDisk, online predajcov a distribútorov.

Zdroj: SanDisk

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.