Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tri nové produkty, celkom navrhnuté na mieru, poskytujú optimálny výkon, odolnosť, kapacitu a dostupnosť pre malé firmy aj pre tých, ktorí pracujú doma

Spoločnosť Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC), dnes predstavila radu optimalizovaných úložísk pre prostredie NAS, pre malé firmy a prácu doma. Riešenie zahŕňa aj vôbec prvé SSD rady WD Red®, ktoré posilnia výkon a možnosti vyrovnávacej pamäte v prostredí hybridných zariadení NAS, a nové HDD disky WD Red a WD Red Pro s kapacitou 14 TB ukladacieho priestoru.

Výkon SSD pre virtualizáciu a vysokorýchlostný Ethernet

Virtualizácia a ethernetová sieť 10 GbE sa stávajú podstatným rysom a štandardom v moderných systémoch NAS. Dosahované rýchlosti diskov SSD sú kľúčovým prvkom, ktorý môže minimalizovať spomalenie výkonu. Pre potreby prostredia NAS sú vyžadované odolné úložiská, rýchlosť a kapacita. Nové disky WD Red využívajú preverenú spoľahlivosť produktového portfólia Western Digital WD Red a sú navrhnuté tak, aby u koncových používateľov premenili slabé miesta na benefit. Pri využití nového SSD disku WD Red SA500 pre vyrovnávaciu pamäť u systémov NAS dôjde k obmedzeniu spomaľovania výkonu. Nové HDD disky WD Red a WD Red Pro potom pri rovnakom zariadení NAS ponúknu viac ukladacieho priestoru.

„Nárast výkonu zariadení NAS sa môže prejaviť tým, že sa spracuje viac dát za menej času. Preto môžu kreatívni pracovníci aj malé firmy pracovať efektívnejšie a vo výsledku dosiahnuť vyšších príjmov,” hovorí Ziv Paz, senior riaditeľ pre marketing spoločnosti Western Digital, a dodáva: „V produktovom portfóliu WD Red spájame naše vysoké kapacity s optimalizovanou odolnosťou, vytvárame priestor pre objemné súbory a zároveň znižujeme stres spôsobený priestupnosťou dátového pásma. Najnovšie riešenie v podobe nového disku WD Red SSD pre hybridné NAS zariadenie umožňuje využiť SSD disk pre potreby vyrovnávacej pamäte a na rýchly prístup k objemným alebo často používaným súborom. To ocenia napríklad kreatívni profesionáli, ktorí pracujú na veľkých projektoch náročných na spracovanie dát.“

„Pri spolupráci so spoločnosťou Western Digital sa potvrdil prínos použitia prémiových úložísk pri našich NAS systémoch,“ hovorí Meiji Chang, generálny manažér QNAP, a dodáva: „S novo predstaveným diskom WD Red SA500 SSD na ukladanie dát aj pre využitie vo vyrovnávacej pamäti môžu teraz aj naši zákazníci využívať plne výhody dedikovaných slotov pre SSD disky v našich systémoch a benefitovať z rýchlejších prenosových rýchlostí po sieti a optimálnej odolnosti.“

Produktové špecifikácie nových diskov WD Red

WD Red SA500 NAS SATA SSD

Najnovší SSD disk WD Red SA500 NAS SATA SSD je navrhnutý na mieru potrebám používateľov úložísk NAS a ponúka kapacitu od 500 GB až do 4 TB1 (len 2,5palcový formát). Tento disk vytvára prostredie optimalizované pre 10GbE siete a pre vyrovnávacie pamäte pri systémoch NAS a zabezpečuje rýchlejší prístup k často používaným súborom. Disk vykazuje vysokú odolnosť v prostrediach náročných na čítanie a zápis dát, ako je vyžadované pri NAS úložiskách v nepretržitej prevádzke. Disk podporuje OLTP databázy, prostredie s viacerými servermi, renderovanie fotografií a spracovanie videa v rozlíšení 4K a 8K.

WD Red NAS Hard Drive

Nový HDD disk WD Red s kapacitou 14 TB1  dopĺňa zmienený WD Red SA500 NAS SATA SSD a je určený na využitie v systémoch NAS s až ôsmimi pozíciami pre disky. Ideálny pre malé firmy a prácu doma v nepretržitej prevádzke. Disk dosahuje hodnôt pracovného zaťaženia až 180 TB/rok*.

WD Red Pro NAS Hard Drive

WD Red Pro HDD, obdobne ako WD Red HDD, zvyšuje výkon systémov NAS s vysokým pracovným zaťažením, má kapacitu až 14 TB1 a podporuje NAS s až 24 pozíciami pre pevný disk. Využíva technológiu 3D Active Balance a umožňuje opravu chýb vďaka technológii NASwareÔ 3.0. Disk sa taktiež vyznačuje zvýšenou spoľahlivosťou.

Cena a dostupnosť

WD Red SA500 SSD bude dostupný v kapacitách od 500 GB až do 2 TB vo formáte M.2. Ceny začínajú na 95 € až po 359 €. 2,5palcový formát WD Red SA500 SSD v kapacitách 500 GB až 4 TB bude začínať na 95 € až po 799 €. Uvedené disky budú dostupné prostredníctvom siete vybraných predajcov a resellerov a taktiež v internetovom obchode https://shop.westerndigital.com/c/internal-storage.

HDD disky WD Red s kapacitou 14 TB budú dostupné v cenách od 539 €. WD Red Pro HDD 14 TB potom od 629 €.

Nové produkty WD Red sú zaradené do portfólia SSD a HDD diskov spoločnosti Western Digital, ktoré zahŕňa riešenia optimalizované pre širokú škálu jednotlivých aplikácií v podnikovej aj zákazníckej sfére, ale taktiež pre hráčsku komunitu. Pre zákazníkov z oblasti podnikových riešení predstavil nedávno Western Digital vylepšený pevný disk podnikové triedy WD Gold Enterprise Class HDD s kapacitou až 14TB1