Využite nové nastavenia naplno.

WhatsApp už dlhšiu dobu umožňuje, aby ste skryli údaj o tom, kedy ste boli naposledy online. Toto nastavenie je k dispozícii cez nastavenie súkromia. Obľúbená komunikačná aplikácia najnovšie túto funkciu rozšírila o nové nastavenia, vďaka ktorým môžu byť používatelia doslova neviditeľní.

Nové nastavenia sú dostupné cez obrazovku Nastavenia > Účet > Súkromie > Naposledy online a Práve online. K dispozícii je viacero možností, takže si môžete zvoliť, či môžu vidieť váš stav Naposledy online všetci používatelia, iba vaše kontakty, iba vybrané kontakty alebo nikto.

Stav Naposledy online definuje to, kedy ste naposledy vykonali nejakú interakciu, napríklad si spustili aplikáciu WhatsApp a skontrolovali si správy či niekomu odpísali.

Stav Práve online, ktorý pribudol v nastaveniach súkromia, umožňuje zadefinovať, kto môže vidieť, že máte aplikáciu WhatsApp práve aktívnu. Možnosti sú v tomto prípade dve – vidieť to, že práve používate WhatsApp, môžu všetci, alebo len používatelia, ktorí môžu vidieť váš stav Naposledy online.

Ak sa teda chcete skryť na WhatsAppe pred celým svetom, najjednoduchšie riešenie je nastaviť si, aby nikto nemohol vidieť váš stav Naposledy online a rovnaké nastavenie si zvoliť aj pre stav Práve online. Väčšine používateľov bude bohato postačovať nová možnosť, ktorá umožňuje zadefinovať si výnimky v rámci kontaktov, pre ktoré majú byť tieto informácie skryté.

Nové nastavenia sú k dispozícii aj na Slovensku a to verzii pre Android aj iOS. Pokiaľ tieto nastavenia nevidíte, overte si, že máte v telefóne nainštalovanú najnovšiu verziu aplikácie WhatsApp.

WhatsApp: Nastavenia > Účet > Súkromie > Naposledy online a Práve onlineZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
WhatsApp: Nastavenia > Účet > Súkromie > Naposledy online a Práve online

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit