Pokiaľ také máte, tak si ich jednoducho uzamknete.

Chatovacie aplikácie predstavujú modernú formu komunikácie, pričom WhatsApp patrí medzi tie najpoužívanejšie. Neustále sa snaží pridávať nové funkcie, formy zabezpečenia a zvyšovať ochranu súkromia. Spoločnosť teraz používateľom aplikácie WhatsApp umožní uzamknutie chatov, ku ktorým tak môžete zamedziť prístup, nech sa s vaším smartfónom deje čokoľvek.

Funkciu Chat Lock umožňuje skryť jednotlivé chaty do priečinka, ku ktorému sa dá dostať len pomocou hesla zariadenia alebo biometrického systému odomykania, čiže odtlačkom prsta alebo skenom tváre. Pokiaľ je však funkcia Funkcia Chat Lock zapnutá pre niektorú z konverzácií, tak tá skryje aj obsah správy / konverzácie, ktorá sa bežne zobrazuje v oznámeniach.

WhatsApp Chat LockZdroj: WhatsApp
WhatsApp Chat Lock

Ak patríte ku konzervatívnejším používateľom, tak svoje zariadenie pravdepodobne nezdieľate s ostatnými. Pokiaľ používate aj zámok telefónu, tak všetok obsah je v ňom dobre chránený. WhatsApp si však myslí, že nová funkcia bude užitočná pre ľudí, ktorí naopak svoje zariadenia zdieľajú s členmi rodiny alebo priateľmi, čo veľmi dobre vystihuje zverejnené video. 

Funkciu Chat Lock je možné zapnúť pre individuálne aj skupinové konverzácie. Stačí ak vo vybranom chate ťuknete na názov konverzácie a z ponuky vyberiete možnosť uzamknutia. Na druhej strane ide iba o akési rozšírenie dlhšie dostupnej možnosti uzamknutia celej aplikácie. To znamená, že funkcia Chat Lock ako napovedá aj názov, je určená na uzamknutie jednotlivých konverzácií, nie pre celú aplikáciu.

Pokým sa však nový Chat Lock sprístupní v systémoch Android a iOS pre všetkých, môže to trvať niekoľko dní. Zdroj dodáva, že platforma v budúcnosti pridá do funkcie Chat Lock ďalšie možnosti zabezpečenia. 

Zdroj: AndroidAthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.