Tá je aktuálne dostupná v beta verzii.

Wear OS, ako platforma pre smart hodinky, niekoľko rokov zápasila s viacerými nedostatkami, avšak v roku 2021 sa začalo veľa vecí okolo tohto systému meniť. Spoločnosti Google a Samsung sa v snahe odvrátiť negatívne smerovanie rozhodli posilniť svoju spoluprácu, čo sa okamžite prejavilo na vyriešení viacerých nedostatkov.

Všetko odštartovala nová verzia Wear OS 3, pri ktorej hlavným cieľom bolo získanie väčšieho počtu vývojárov tretích strán. Aj keď veci stále nenapredujú úplne podľa predstáv, tak tí najväčší hráči už začali svoje aplikácie pre Wear OS vyvíjať. Medzi nich sa teraz zaradil aj WhatsApp so svojou aplikáciou pre Wear OS, ktorá aktuálne prechádza do fázy beta testovania. Aplikácia je teda dostupná pre sériu Galaxy Watch5 alebo hodinky Pixel Watch a ďalšie.

Samsung Galaxy Watch5 ProZdroj: Samuel Hindi / TOUCHIT
Samsung Galaxy Watch5 Pro

Portál 9to5google informuje, že aplikácia obsahuje jednoduchý zoznam posledných kontaktov, pričom túto hlavnú stránku dopĺňajú položky „Nastavenia“ (pre používateľské údaje a bezpečnostné oznámenia) a „Otvoriť v telefóne“. Pokiaľ však otvoríte konverzácie, posúvaním je možné otvoriť minulé správy, pričom môžete odpovedať nahraním hlasovej správy alebo otvorením systémovej klávesnice. Zdroj dodáva, že v skupinových konverzáciách môžete posunutím na koniec zobraziť položku „Ľudia v tejto konverzácii“, ako aj ďalšiu položku „Otvoriť na telefóne“.

WhatsApp beta verzia pre Wear OSZdroj: 9to5google
WhatsApp beta verzia pre Wear OS

Aktivácia aplikácie v hodinkách prejde procesom, ktorý zahŕňa zadanie osemmiestneho kódu z hodiniek do aplikácie telefónu. Rozhranie aplikácie WhatsApp je plne prispôsobené malým kruhovým displejom hodiniek. Súčasťou aplikácie je aj oznámenie o počte neprečítaných správ, pričom jednotlivé obrazovky obsahujú položky „Kontakty WhatsApp“ s priamym prístupom na konkrétnu osobu, zatiaľ čo „Hlasová správa WhatsApp“ umožňuje okamžité vyhotovenie zvukového záznamu. 

Beta verzia aplikácie WhatsApp pre Wear OS je verejná, čiže do jej testovania sa môžete prihlásiť na tomto odkaze. Pokiaľ sa však rozhodnete aplikáciu testovať, majte na pamäti, že môže byť nestabilná a obsahovať viaceré chyby.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.