Táto možnosť je dostupná v beta verzii aplikácie.

Chatovacie aplikácie pri odosielaní obrázkov znižujú ich kvalitu, čo je síce vo väčšine prípadov akceptovateľné, ale niekedy fotografiu jednoducho chcete poslať vo vysokom rozlíšení. WhatsApp doteraz neumožňoval posielať fotografie vo vysokom rozlíšení, čo znamená, že pred každým odoslaním sa ich kvalita znížila. Teraz sa však pripravuje novinka, ktorá to zmení.

Posielanie obrázkov v HD kvalite je dostupné pre systémy iOS a Android, avšak funkcia je dostupná iba v beta verzii aplikácie. Portál GizChina informuje, že beta testeri môžu už teraz spravovať kvalitu fotografií a vybrať si medzi štandardnou a HD kvalitou. Ani tento formát však nie je celkom bezstratový, pretože obrázky aj v tomto prípade prechádzajú určitou kompresiou.

Účastníci beta programu získajú prístup k novej funkcii kliknutím na ikonu HD, ktorá sa zobrazí v momente, keď sa rozhodnú zdieľať obrázok alebo fotografiu. Túto voľbu je potrebné zvoliť zakaždým, keď sa rozhodnú zdieľať fotografie vo vysokom rozlíšení, pretože predvolená možnosť je vždy štandardná kvalita.

WhatsApp umožní posielať HD fotografieZdroj: WABetaInfo
WhatsApp umožní posielať HD fotografie

Prvé náznaky zdieľania HD obrázkov sa objavili v januári tohto roka, ibaže v novej verzii aplikácie je táto možnosť jasne zobrazená a okamžite dostupná. Keď sa fotografia bude zdieľať pomocou možnosti HD, bude označená novým štítkom, čím ju bude možné v konverzácii jednoducho odlíšiť.

Je potrebné podotknúť, že zdieľanie HD obrázkov nie je dostupné pre všetkých účastníkov beta programu. Táto možnosť sa však určite medzi nimi rozšíri, a až neskôr sa dostane ku všetkým používateľom aplikácie.

Je tak zrejmé, že WhatsApp začína s testom posielania HD obrázkov opatrne a skúma viaceré aspekty tejto možnosti ešte predtým, než ju sprístupní širokej verejnosti.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.