Čoskoro sa dočkajú všetci používatelia aplikácie.

Chatovacie aplikácie pri zdieľaní obrázkov v predvolenom nastavení znižujú ich kvalitu, čo je síce vo väčšine prípadov akceptovateľné, ale niekedy fotografiu jednoducho chcete poslať plnom rozlíšení. Posielanie obrázkov v HD kvalite je už pomerne dlho dostupné pre všetkých používateľov systémov iOS a Android aj na Slovensku, čo znamená, že už nejaký čas si môžete zvoliť, či budete fotografiu zdieľať komprimovanú so zníženou kvalitou, alebo vo vysokej kvalite (HD). 

Nanešťastie je zdieľanie obrázkov vo vysokej kvalite mierne nepohodlné, pretože ak chcete obrázok poslať v takmer plnom rozlíšení, tak pred jeho odoslaním musíte ručne zvoliť režim HD, a až následne môžete fotografiu poslať vo vyššej kvalite. Fotografie poslané vo vysokom rozlíšení sú nielen väčšie, ale zaberajú aj viac úložného priestoru. Ak však chcete vždy posielať svoje fotografie v HD kvalite, tak čoskoro si budete môcť priamo v nastaveniach zvoliť túto možnosť ako predvolenú.

WhatsApp HD fotografie v predvolenom nastavení Zdroj: WABetaInfo
WhatsApp HD fotografie v predvolenom nastavení

V WhatsApp sú aktuálne dostupné tri spôsoby, ako poslať rovnakú fotografiu: v pôvodnej kvalite (ako dokument), v štandardnej predvolenej kvalite a v HD kvalite. Tieto možnosti dobre vystihuje tento príklad: fotka s pôvodnou veľkosťou 8064  ×   6048 pixelov je pri štandardnom odoslaní zmenšená na 2048 × 1536 pixelov, ale pri HD kvalite na 5120 × 3840 pixelov. 

Ak chcete v aktuálnej verzii aplikácie WhatsApp fotografiu poslať v HD kvalite, pred odoslaním musíte stlačiť tlačidlo HD v hornej časti displeja. Je to preto, lebo predvolenou je štandardná kvalita, čo sa má v budúcnosti zmeniť. Portál WABetaInfo zistil, že aplikácia pripraví zmeny, ktoré umožnia výber predvolenej kvality odosielaných fotografií.

Toto nastavenie nájdete v nastaveniach Úložisko a dáta pod názvom Kvalita nahrávania multimédií a môžete si vybrať medzi štandardnou alebo HD kvalitou. 

Zdroj: Xatakandroid

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.