Funkcia sa objavila v novej beta verzii aplikácie pre iOS.

WhatsApp je z mesiaca na mesiac lepší. Tento stúpajúci trend je možné sledovať pri požívaní aplikácie na mobilných zariadeniach, ale aj počítačoch. Miznúce správy sa v aplikácii objavili už v roku 2020, odkedy prešli viacerými zmenami a vylepšeniami. Treba však podotknúť, že toto nastavenie neobišlo ani skupinové chaty a netýkalo sa tak iba konverzácie dvoch ľudí.

Aktuálne sa však zdá, že táto možnosť sa teraz v rozšírenej forme dostane aj do skupinových konverzácií, avšak bude mať aj jedno obmedzenie. Funkcia s názvom Expiring Groups bola spozorovaná vo verzii aplikácie WhatsApp beta pre iOS 23.5.0.070. Možnosti časovania sú dostupné v nastaveniach skupiny. Umožňuje vybrať časový rámec vypršania platnosti – deň, týždeň alebo vlastný dátum. Hoci dostupné nastavenia sú na začiatok postačujúce, tak táto funkcia má jedno podstatné obmedzenie.

Miznúce skupiny vo WhatsAppe v systéme iOSZdroj: WabetaInfo
Miznúce skupiny vo WhatsAppe v systéme iOS

Používateľov by mohlo pomýliť umiestnenie nastavení, keďže tie sa nachádzajú v rámci nastavení skupiny. Pokiaľ toto nastavenie v rámci skupiny povolíte, tak bude mať dopad iba na „vaše“ správy. Pre úplné vymazanie je potrebné, aby si aj ostatní účastníci skupiny zapli „miznúce skupiny„, inak správy budú v rámci konverzácie aj naďalej viditeľné.

Na druhej strane je pri tejto funkcii dostupná aj jeden užitočný nástroj. Vypršanie platnosti skupinovej konverzácie je možné kedykoľvek zrušiť, na čo aj WhatsApp upozorní ešte predtým, ako k tomu skutočne príde. Používateľa vyzve na potvrdenie operácie.

Zdá sa, že v rámci skupinových konverzácií ide o veľmi “mladú funkciu”, keďže na jej plnom využívaní sa budú musieť spolupodieľať všetci účastníci skupiny. V každom prípade dokáže preriediť preplnené priečinky.

Staré a nepotrebné skupinové chaty by sa tak po určitom čase jednoducho vymazali.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.