Nová zmena prinesie používanie aplikácie WhatsApp aj na viacerých smartfónoch.

Doteraz sa dala aplikácia používať na viacerých zariadeniach, avšak smartfón mohol byť len jedno z nich. Toto predstavovalo limit pre používateľov, ktorí chceli mať aplikáciu na viacerých smartfónoch, no museli využívať maximálne kombináciu smartfónu a napríklad webového prehliadača na počítači. Podľa správy, ktorú zverejnila táto aplikácia, to vyzerá, že budete môcť použiť až 4 smartfóny.

Konkrétne sa v správe hovorí o tom, že smartfón bude môcť byť jedným zo štyroch ďalších zariadení, ktoré sa dajú prepojiť. Pre bežného človeka toto nepredstavuje limit. Pravdepodobne nám mnohým išlo o to, aby sme mohli aplikáciu použiť aspoň na 2 telefónoch súčasne. Aktualizácia má byť uvoľnená v priebehu niekoľkých dňoch až týždňoch a používatelia ju budú dostávať postupne. To bude znamenať prihlásenie pod tým istým telefónnym číslom bez toho, aby vás aplikácia z pôvodného telefónu odhlásila. To sa deje teraz a musíte sa dopredu rozhodnúť, ktorý telefón budete mať ako prioritný.

Zároveň dodávame, že zmenou hlavného telefónu, teda ak sa momentálne zaregistrujete do aplikácie pod tým istým číslom, dôjde k odhláseniu aj z ostatných prepojených zariadení. To znamená, že aj do webového rozhrania, ktoré si vaše údaje pamätalo a bolo spárované cez QR kód, je potrebné prihlásiť sa znova. Z princípu fungovania novej verzie by sa toto malo jej príchodom odstrániť a zariadenia by mali byť zapamätané.

Nová funkcia, ktorú používatelia žiadajú už roky, bude chrániť vaše konverzácie tak ako doteraz a pôjde o end-to-end šifrovanie. V tomto smere sa nič nemení. Novinka prinesie pravdepodobne množstvo výhod aj používateľom WhatsApp Business, ktorí pod rovnakým telefónnym číslom môžu konto aplikácie používať viacero zamestnancov. Vďaka tomu sa bude lepšie spravovať alebo firemná konverzácia.

whatsapp viac telefonovZdroj: WhatsApp

Zdroj: Blog WhatsApp

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.