Nové konverzácie automaticky zmiznú po 90 dňoch.

Miznúce správy boli predstavené minulý rok v novembri. Táto funkcia spočiatku umožňovala automatické vymazanie správ iba po siedmich dňoch, čo sa teraz mení. Po dvanástich mesiacoch táto funkcia dostáva nové limity, takže pre miznúce správy je už teraz možné nastaviť automatické vymazanie aj po 24 hodinách alebo až 90 dňoch. Ak používateľ v priebehu 24 hodín, 7 dní alebo 90 dní neotvorí WhatsApp, správa z chatu zmizne.

K novej voľbe sa teraz pridáva aj možnosť predvolene zapnúť funkciu miznutia správ pre všetky nové individuálne chaty, takže ich už nebude potrebné zapínať manuálne. Po zapnutí predvolených miznúcich správ aplikácia zobrazí v chatoch informáciu o tom, že je funkcia aktívna. V novej beta verzii aplikácie je možné dokonca nastaviť miznúce správy aj pre nové skupinové chaty. 

Miznúce správy patria medzi voliteľné funkcie a nemajú vplyv na vaše existujúce chaty. Ak ich chcete predvolene zapnúť na zariadeniach s iOS alebo Androidom, prejdite do ponuky Nastavenia aplikácie WhatsApp – Účet – Súkromie – Predvolený časovač správ a vyberte trvanie. 

K funkcii sa dostanete aj po kliknutí na hlavičku skupinovej alebo individuálnej konverzácie. V skupinovom chate môže miznúce správy zapnúť alebo vypnúť ktorýkoľvek účastník skupiny. Správca skupiny však môže zmeniť nastavenia tak, aby funkciu miznúcich správ mohli zapínať alebo vypínať iba správcovia.

Novinka je dostupná v beta verzii aplikácie WhatsApp 2.21.25.13. Stiahnuť si ju môžete z obchodu APK Mirror TU.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.