Funkcia bola dlhé mesiace v prípravnej fáze, teraz sa dostáva do plného používania.

Off-line režim a tzv. nezávislosť na primárnom zariadení bude väčšia, no celkom sa pôvodného zariadenia so SIM kartou nezbavíte. O to nám asi v praxi ani nejde a portál GizChina prináša informáciu o tom, že funkcia Multi-Device, ktorá bola niekoľko mesiacov v beta verzii, teraz prichádza do verejnej prevádzky.

Nová funkcionalita je súčasťou najnovších verzií aplikácie WhatsApp pre Android a iOS a umožňuje prepojiť počítačovú aplikáciu WhatsApp s tou v mobilnom telefóne. Prostredníctvom QR kódu tak ako doteraz, avšak je tu pár zmien. Teraz je treba mať telefón on-line, ak chcete použiť aplikáciu cez počítač. Nefunguje to tak, že stačí aby bol počítač pripojený na internet.

whatsapp linkingZdroj: Reprodução/WhatsApp / Tecnoblog
Foto: Reprodução/WhatsApp / Tecnoblog

Po novom tak budete mať istú slobodu a stačí počítač raz nalinkovať a potom používať aplikáciu. Raz za 14 dní sa však budete musieť do vášho WhatsApp profilu prihlásiť cez smartfón. V opačnom prípade vás služba odhlási zo všetkých prepojených zariadení.

Aplikácia bude nateraz viac vybavená v prípade Androidu. Tu bude fungovať všetko tak, ako doteraz. Pri linkovaní so zariadením na platforme iOS nie je možné odstraňovať alebo inak manažovať konverzácie. V tomto bude vytvorené prepojenie v akomsi režim len na čítanie. Čiže správy potom treba odstrániť cez aplikáciu v iPhone, cez spárovaný / linkovaný počítač sa to nebude dať.

whatsapp linking

Prepojenie aplikácie WhatsApp medzi iOS a počítačom používame v redakcii už niekoľko týždňov v testovacej verzii. Funguje to spoľahlivo.

WhatsApp pre iOS dostal podporu viacerých zariadeníZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
WhatsApp pre iOS dostal podporu viacerých zariadení

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.