Služba by mohla čoskoro spustiť podporu používateľský mien.

Tento koncept vo WhatsAppe doteraz chýbal, pričom konkurenčné aplikácie ho majú zavedený veľmi dlho. Proces prihlásenia do služby je možný iba na základe telefónneho čísla, pričom používatelia služby v konverzáciách na seba odkazujú pomocou kontaktného mena, ktoré uviedli v profile.

Tento spôsob sa však v blízkej budúcnosti vraj zmení, pretože WhatsApp pracuje na podpore používateľských mien. Novinka bude sprístupnená v časti Profil, kde bude možné zvoliť si jedinečné používateľské meno, pomocou ktorého bude možné používateľov službe vyhľadať. Detail zobrazuje aj snímka obrazovky z portálu WABetaInfo.

Hoci WhatsApp neustále pracuje na nových funkciách aj v oblasti bezpečnosti, tak práve zdieľanie telefónneho čísla, aby vás bolo možné v služby vyhľadať, mohlo pre niektorých používateľov predstavovať určite prekážku pri zabezpečení súkromia. Pokiaľ sa však zavedú používateľské mená, tak tento problém sa vyrieši. 

Služba WhatsApp by mohla čoskoro spustiť podporu používateľský mienZdroj: WABetaInfo
Služba WhatsApp by mohla čoskoro spustiť podporu používateľský mien

Pokiaľ budete chcieť v budúcnosti zdieľať vaše kontaktné údaje, tak postačí, ak druhej osobe sprístupníte iba vaše používateľské meno, čím sa neodhalia žiadne citlivé údaje. Okrem toho, že používateľské mená používateľom pomôžu zostať v anonymite, tak sú aj ľahko zapamätateľné. To by bolo možné využiť napríklad pri skupinových konverzáciách.

Aktuálne však neexistujú žiadne bližšie informácie o spôsobe fungovania pripravovaných používateľských mien. Nie je teda jasné, či bude možné aj vyhľadávať iných používateľov iba na základe ich ID, alebo či bude možné používateľské meno skryť pred ostatnými.

Funkcia bola spozorovaná v beta verzii aplikácie WhatsApp pre Android 2.23.11.15. Zdá sa však, že funkcia je sprístupnená iba na strane servera, čo znamená, že nemusí byť dostupná pre všetkých používateľov s touto verziou aplikácie. Aj napriek nejasnému časovému rámcu zavedenia, ide o vítanú formu zdieľania kontaktných informácií. 

Zdroj: WABetaInfo

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.