Zálohy budú lepšie chránené.

WhatsApp počas komunikácie používa šifrovanie typu end-to-end, ale ako sú na tom online zálohy? Tie by mali byť čoskoro chránené rovnako. Ako poznamenáva portál The Verge, vo WABetaInfo zistili, že najnovšia beta verzia WhatsApp pre Android (2.21.15.5) obsahuje test šifrovaných cloudových záloh. Čoskoro sa tak nebudete musieť obávať, že vám útočník ľahko prečíta históriu konverzácií.

Existujú pritom niektoré kroky, ktoré bude potrebné pre používanie tejto funkcie podniknúť. Budete si musieť vytvoriť samostatné heslo na obnovenie svojich záloh. Ak stratíte telefón a zabudnete toto heslo, nebude možné ich získať späť. K zabezpečeniu bude možné vytvoriť až 64-ciferný šifrovací kľúč.

Nie je pritom vôbec isté, že WhatsApp bezpečné cloudové zálohy nasadí už s ďalším vydaním stabilnej verzie. Rovnako nie je jasné, či všetci používatelia novej beta verzie dostanú rovnakú funkcionalitu zálohovania.

Zdá sa však, že tieto šifrované zálohy nie sú k dispozícii na všetkých zariadeniach. Rozhodne však ide o krok správnym smerom, pretože ľudia čoraz viac používajú WhatsApp na rôznych zariadeniach. Svoje mobilné zariadenia dokážete efektívne ochrániť vďaka ESET Mobile Security.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Microsoft pripravuje nový Windows 10 21H2

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.