Beta verzia novej funkcie je súčasťou aplikácie 2.21.180.14.

Najnovšia verzia aplikácie umožňuje všetkým používateľom používanie viacerých zariadení. Funkcia prináša podporu používania jedného účtu WhatsApp až na štyroch zariadeniach vrátane počítača so systémom macOS / Windows, Facebook portálu alebo zariadenia, na ktorom je aktívna webová verzia služby WhatsApp. Stále však nie je možné prepojiť druhý smartfón s hlavným účtom.

Podporu viacerých zariadení máme k dispozícii aj my v redakcii. Aplikáciu sme aktualizovali v obchode App Store a po jej spustení sa nám zobrazila výzva na pripojenie do beta programu na použitie viacerých zariadení v časti Prepojené zariadenia v rámci Nastavení. 

Najväčším prínosom používania podpory viacerých zariadení je to, že nemusíte mať telefón stále online. Pridanie nového zariadenia sa uskutoční prostredníctvom naskenovania QR kódu telefónom rovnako ako vo webovom rozhraní pre WhatsApp.

Čas potrebný na prepojenie nového zariadenia sa údajne líši v závislosti od veľkosti histórie správ. Počas používania beta verzie tejto funkcie je potrebné sa pripraviť na to, že niektoré vlastnosti nemusia fungovať správne alebo počas ich používania sa môžu vyskytnúť problémy.

WhatsApp pre iOS dostal podporu viacerých zariadeníZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
WhatsApp pre iOS dostal podporu viacerých zariadení

Zdroj: GSMArena, vlastné

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.