Aplikácia WhatsApp pre iOS dostáva aktualizáciu, aby dokázala lepšie využiť celkový potenciál displeja iPhonu XS Max.

Najväčšia verzia novej generácie iPhonov využíva zatiaľ najjemnejší displeja a práve posledná aktualizácia chatovacej aplikácie prináša lepšiu optimalizáciu pre zobrazovanie a využívanie 6,5-palcového displeja.

Aplikácie, ktoré nemajú optimalizáciu pre rozlíšenie 2688 × 1242 pixelov, jednoducho spadajú do metrík zobrazovania, aké sú v prípade iPhone X alebo XS. V konečnom dôsledku sa novou aktualizáciou dosiahne, že sa zobrazí na displeji iPhonu XS Max viacej obsahu a využije sa celkový zobrazovací potenciál. Je aj príjemné sledovať, ako narastá počet aplikácií, ktoré dokážu využiť vyššie rozlíšenie displeja nových iPhonov.

Najnovšia aktualizácia WhatsApp tiež optimalizuje chatovaciu aplikáciu pre iPhone XR, ktorá ponúkne rovnaké zobrazenie obsahu, ako je tomu aj v prípade väčšieho XS Max. Ďalšou novou funkciou, ktorú prináša najnovšia aktualizácia WhatsApp, je nepretržité prehrávanie hlasových správ. Napríklad, ak dostanete naraz niekoľko hlasových správ v rade, budú sa prehrávať jedna po druhej bez toho, aby ste museli stlačiť tlačidlo prehrávania pri každej z nich.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Niečo také tu ešte nebolo. iPhone XR dostane oficiálny číry obal od Applu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.