Funkcia je dostupná v aplikácii WhatsApp Desktop.

WhatsApp na svojom blogu oficiálne oznámil, že svoju počítačovú aplikáciu pre Windows 10 a macOS konečne rozšíril o dlhodobo žiadanú funkciu – hlasové hovory a videohovory.

Nová funkcia je dostupná iba v aplikácii WhatsApp Desktop, vo webovom rozhraní WhatsApp Web ju zatiaľ nenájdete. Jej dostupnosť môžeme potvrdiť v prípade aplikácie pre Windows 10, ktorú si môžete stiahnuť z obchodu Microsoft Store, TU. Funkcia je tiež dostupná v rovnomennej aplikácii pre macOS, pokiaľ si ju stiahnete priamo z webu výrobcu.

WhatsApp tvrdí, že hlasové hovory a videohovory sú šifrované počas celého spojenia, takže si ich WhatsApp nemôže vypočuť a ani ich neuvidí, či už voláte z telefónu alebo počítača. Momentálne je dostupná funkcia osobných hovorov 1:1, v budúcnosti pribudne podpora pre skupinové hlasové hovory a videohovory.

WhatsApp pre počítače dostal videohovory

Všimnite si nové ikony na aktivovanie hovorov a videohovorov vedľa ikony lupy v pravom hornom rohu. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

Ako ich aktivovať?

Aby ste mohli novú funkciu využívať, skontrolujte si, či máte v počítači nainštalovanú najnovšiu verziu aplikácie z príslušného aplikačného obchodu. Následne stačí otvoriť aplikáciu, kliknúť na existujúcu komunikáciu s niektorým z priateľov alebo vytvoriť nový čet. V okne s detailmi komunikácie by sa mali zobraziť nové ikony, pomocou ktorých môžete spustiť hlasový hovor alebo videohovor.

Z praktického hľadiska oceňujeme, že videohovory sa otvoria v novom okne a to je v závislosti od zariadenia druhého účastníka hovoru buď v režime na výšku alebo na šírku. Veľkosť okna s videohovorom si môžete podľa potreby upravovať a môže byť vždy navrchu ostatných okien.

WhatsApp pre počítače dostal videohovory

WhatsApp pre počítače dostal videohovory. Zdroj: WhatsApp

Zdroj: WhatsApp

Prečítajte si aj:

WhatsApp aktuálne: Nebude čítať vaše správy

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit