Predplatné v aplikácii WhatsApp Business bude dobrovoľné.

Nová beta verzia aplikácie nám poskytla viac informácií aj o pripravovanej možnosti prepojenia viacerých zariadení. Je dobré si však pripomenúť, že WhatsApp nebol vždy zadarmo. Všetko sa zmenilo v roku 2016, kedy boli všetky formy predplatného zrušené.

Niekoľko rokov tak bola aplikácia celkom zadarmo. Teraz sa však zdá, že tomu bude koniec. Teda aspoň čiastočne. Nasvedčujú tomu náznaky o príprave voliteľného predplatného, ktoré bolo spozorované minulý mesiac v Business verzii aplikácie. Dobrou správou pritom je, že táto novinka sa bude týkať iba firemných používateľov platformy, ktorí získajú aj niektoré nové funkcie. 

Medzi ne patrí napríklad plnohodnotná podpora viacerých zariadení, pričom portál AndroidPolice zverejnil správu, ktorá nám prezrádza viac aj o ďalšej prémiovej funkcii. WhatsApp plánuje ponúknuť možnosť vytvoriť si vlastný Vanity link, čo je popisná, nezabudnuteľná a vysloviteľná adresa URL, ktorá sa zvyčajne používa na presmerovanie URL adries z jedného miesta na druhé. 

WhatsApp Vanity linkZdroj: WABetaInfo
WhatsApp Vanity link

Adresy URL budú vo formáte wa.me/<obchodný názov>, čo z nich robí ľahko zapamätateľný doplnok firemnej kontaktnej stránky. Funkcia je praktická predovšetkým pri zložitých názvoch spoločností. 

Tento formát by bol akýmsi garantom toho, že klikateľný odkaz spoločnosti je umiestnený na dôveryhodnej platforme a používateľov nepresmeruje na rôzne podvodné weby. Správcovia účtov budú môcť zmeniť vlastný názov raz za 90 dní.

Premium plán v aplikácii WhatsApp Business bude voliteľný, pričom nič nenasvedčuje tomu, že by služba ako celok mala byť spoplatnená. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.