Táto funkcia je dostupná pre všetky telefóny s najnovším mobilným systémom od Google.

Prenos histórie z aplikácie WhatsApp bol doteraz možný iba medzi zariadeniami iPhone a Samsung. Najnovšie sa však táto možnosť rozširuje aj na všetky telefóny Google Pixel. Dobrou správou pritom je, že pri telefónoch Pixel to nekončí. 

Google informoval, že rovnakú možnosť dostanú všetky telefóny s operačným systémom Android 12, čo znamená, že táto funkcia bude čoskoro pomerne rozšírená a dostupná veľkému počtu používateľov. Smartfóny Samsung Galaxy a Google Pixel tak čoskoro prídu o svoju exkluzivitu.

WhatsApp prenos histórieZdroj: GSMArena

Ako na to?

Prenos histórie z iPhonu je pomerne jednoduchý. V prípade, že vlastníte telefón Pixel, k prenosu histórie budete potrebovať ešte kábel Lightning na USB-C. Pomocou neho pripojíte telefón Pixel k iPhonu. Po tom, čo sa na úvodnej obrazovke smartfónu Pixel zobrazí výzva, naskenujte QR kód v iPhone, čím spustite aplikáciu WhatsApp a prenesiete všetky svoje konverzácie, médiá a ďalšie informácie.

Celý proces prenosu je zabezpečený, na čo pri príprave tejto funkcie dohliadal samotný Google. Spoločnosť Google tvrdí, že úzko spolupracovala so spoločnosťou WhatsApp, aby zabezpečila, že prenášané údaje zostanú chránené a nikto iný nebude mať k nim prístup.

Po tom, čo sa prenos histórie z iPhonu do Pixelu dokončí, účet v iPhone sa deaktivuje, takže v iPhone už nebude možné prijímať nové správy. Podrobný návod ako prenášať históriu chatov aj medzi zariadeniami iPhone a Samsung Galaxy nájde v článku nižšie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.