Dnešný deň je významný pre používateľov veľmi starých telefónov. Na to, že tento deň príde, sme upozorňovali už v minulosti.

Na pohľad ide bezvýznamný problém, ak si kupujete smartfón každé dva-tri roky a vlastne tak nejakým spôsobom kopírujete napríklad kontrakt od operátora. Sú však aj trhy, kde majú ľudia staršie telefóny a nie je ich málo. Na mysli máme trhy ako Indiu, či iné východné krajiny. Portál ZeeNews priniesol viac detailov.

Ten aj na základe správ z WhatsAppu informuje o tom, že práve termín posledného fungovania tohto komunikačného nástroja, bol 31. marec 2022. Teda od 1. apríla nebude aplikácia fungovať. Ak sa stane, že sa dá ešte stále použiť, bude to pravdepodobne v obmedzenom režime. Nejde len o samotnú aplikáciu vo vašom telefóne, tzv. na klientskej strane, ale aj na strane servera a štandardov, ktoré vyžaduje server.

Vo všeobecnosti platí, že potrebujete isté minimálne softvérové požiadavky a bežiaci systém v danej verzii. Pre Android to je verzia 4.1 a vyššia, u iOS to je verzia 10 a vyššia a tzv. feature phones vyžadujú KaiOS 2.5 alebo novší. Toto je alfou a omegou celej kompatibility. Menovať teda môžeme smartfóny, ktoré tieto požiadavky nespĺňajú a na fungovanie WhatsAppu ich budete musieť nahradiť inými zariadeniami:

LG

  • LG Optimus F7, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5 II, Optimus L5 II Dual, Optimus L3 II, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus F6, LG Enact, Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II , Optimus L2 II, Optimus F3Q

Motorola

  • Motorola Droid Razr

Xiaomi

  • Xiaomi HongMi, Mi2a, Mi2s, Redmi Note 4G, HongMi 1s

Huawei

  • Huawei Ascend D, Quad XL, Ascend D1, Quad XL, Ascend P1 S

Samsung

  • Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2, Galaxy Core

Zdroj: ZeeNews

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.