Pokročilá synchronizácia histórie pre viac zariadení je rozhodne vítaná.

Podpora viacerých zariadení je v rámci WhatsAppu pomerne obmedzená. Aj preto neustále čakáme na funkciu, ktorá by používateľom využívajúcim aplikáciu WhatsApp na viacerých zariadeniach umožnila jednoduchší prístup k histórii chatov.

Aktuálne je možné používať režim viacerých zariadení iba na jednom smartfóne a troch ďalších zariadeniach vrátane počítačov, notebookov, tabletov a vybraných inteligentných displejov. Pokiaľ však používate WhatsApp na rôznych telefónoch pod jedným účtom, história sa medzi nimi nesynchronizuje.

K lepšiemu používateľskému zážitku by mohol pomôcť aj nový režim, ktorý umožní synchronizovať históriu chatov medzi viacerými telefónmi. Aj v tomto prípade ide o funkciu, ktorú už konkurencia ponúka.

WhatsApp companion modeZdroj: 9to5google

Viac o tejto novinke prezrádza aj správa z portálu WABetaInfo, ktorá tvrdí, že WhatsApp môže už čoskoro sprístupniť nový „prepojený režim„, ktorý umožní k jednému účtu pripojiť druhé mobilné zariadenie. 

Zmienky o tejto funkcii boli objavené v rámci beta verzie aplikácie WhatsApp pre Android 2.22.15.13. V tejto verzii sa začal zobrazovať vyskakovací banner, ktorý informuje, že „sa synchronizuje celá história chatu z pridružených zariadení„.

Zdá sa, že tento proces je zatiaľ pomerne zložitý. Preto očakávame, že ho WhatsApp buď zjednoduší, alebo prepracuje, aby dával väčší zmysel.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.