Nová funkcia sa podobá na tie z sociálnych sietí ako napríklad Twitter alebo LinkedIn.

WhatsApp prinesie čoskoro ďalšiu funkciu a tou je zobrazenie toho, či bola správa upravená. Podľa servera WABetaInfo ju aktuálne môžu testovať niektorí používatelia zapojení do testovacieho programu. Novinka by mala umožniť zmenu pôvodne odoslanej správy s tým, že ju netreba zmazať a písať znova. Pôvodne odoslaná by sa dala upraviť a bola by v konverzácii zobrazená už po jej úprave.

Po vzore tohto prístupu zo sociálnych sietí by bolo vidno, že správa bola upravená, avšak nateraz nie je jasné, či sa bude dať zobraziť aj jej obsah pred úpravou. Používatelia majú na zmenu takto odoslanej správy 15 minút. Či tento čas bude platiť aj vo výslednej verzii, zatiaľ nie je známe. Jedno je však isté, príliš dlhý čas na úpravu by mohol prinášať nekonzistenciu do konverzácií. Nakoniec by funkcia mohla priniesť viac škody ako úžitku, takže tento čas je ešte otázkou ladenia, prípadne odozvy reálnych používateľov.

Na LinkedIn je tento spôsob zapracovaný tak, že po úprave príspevku napríklad z dôvodu preklepu budete vidieť, že bol upravovaný. Nie je však vidieť jeho pôvodná verzia tak ako je to napríklad na Twitteri. Tento internetový komunikátor prináša množstvo funkcií a vylepšení.

Naposledy to bolo rozšírenie plnohodnotného používania na viacerých zariadeniach, o ktorom sme informovali a priniesli návod v tomto článku. Tí z vás, ktorí si chcete vyskúšať beta verzie a pripojiť sa k používateľom s prednostným vydávaním nových funkcií, môžete tak urobiť na tejto stránke.

uprava spravy whatsappZdroj: WABetaInfo

Zdroj: WABetaInfo

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.