Aplikácia prináša do archivovaných chatov nové možnosti.

Rovnako ako mnoho iných aplikácií na odosielanie správ, aj WhatsApp obsahuje možnosť zálohovania chatov. Pre túto funkciu boli dlho plánované zmeny a už aj niekoľko z nich bolo aplikovaných. Koncom minulého roka sme zaznamenali odkazy na novú možnosť Prázdninový režim pre funkciu Archivované chaty, čo umožňovalo blokovania notifikácií a chatov na krátke obdobie. Táto možnosť bola neskôr premenovaná na Čítať neskôr. Portál Tech Radar teraz informuje o ďalších novinkách, na ktorých WhatsApp pracuje.

Posledná beta verzia aplikácie WhatsApp pre iOS ukazuje, že táto funkcia dostala opäť názov Archivované chaty. Okrem názvu prichádzajú aj ďalšie zmeny v spôsobe fungovania. Jednou zo zmien je pridanie počítadla. Ide o jednoduchý nástroj, ktorý slúži ako vizuálny indikátor toho, koľko z konverzácií, ktoré ste archivovali, dostalo nové odpovede. V ďalšej zmene, keď archivované chaty dostanú ďalšie odpovede, už nebudú automaticky z archívu odstránené, ako tomu bolo v predchádzajúcich implementáciách tejto funkcie.

Používatelia tak získavajú väčšiu kontrolu nad archivovanými chatmi. Zatiaľ čo pre niektorých používateľov má zmysel dostať notifikáciu na novú odpoveď, ktorá automaticky zruší archiváciu, pre iných je archivácia niečo, čo by sa malo považovať za trvalú voľbu.

V súčasnosti sa zmena názvu a nové funkcie objavujú vo verzii WhatsApp pre iOS. Bolo by však prekvapujúce, keby sa nedostali aj do aplikácie pre Android alebo dokonca do desktopovej verzie WhatsApp.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Podcast Dotyk: Ako nás WhatsApp vystrašil

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.