V posledných mesiacoch sa Tmavý režim dostal do viacerých obľúbených aplikácií na platformách iOS a Android.

Spomeňme napríklad integrovanie do aplikácií YouTube, Android Správy a v blízkej dobe tento osud čaká napríklad aj aplikáciu Telefón od Googlu. Tmavý režim má dve základné úlohy.

V prvom rade má slúžiť na šetrenie vašich očí, hlavne v noci. Druhou užitočnou funkciou je aj šetrenie spotreby energie, keďže je zobrazovaných podstatne menej svetlých farieb. Tento režim je praktický v nočných hodinách, ale nájdu sa aj takí, ktorí ho používajú neustále.

Podľa zdroja WABetaInfo je Tmavý režim pre WhatsApp už v príprave. K tomuto záveru portál dospel na základe „teardownu“ aplikácie, kedy je možné „rozložením“ kódového reťazca presne odhaliť prevádzané zmeny a následne zistiť nové funkcie, ktoré majú vývojári pripravené pre používateľov svojich aplikácií.

V tomto prípade, jediné čo sa nedá zo získaného kódu zistiť, je dátum spustenia tejto novej funkcie. Pokiaľ by ste chceli predsalen získať Tmavý režim oveľa skôr, ako sa dostane ku všetkým používateľom, tak využite možnosť zapojenia sa do Beta programu.

Zroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Ako zlepšiť výdrž batérie v smartfóne? 5. časť, iPhone

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.