V prvej krajine už môžu používatelia tejto aplikácie odosielať súbory do veľkosti až 2 GB.

Nie je to tak dávno, čo sme museli myslieť na to, aké veľké súbory môžeme odoslať hoci aj prostredníctvom mailov. Limity sa počas rokov menili a podľa potrieb trhu sa aj zvyšovali. Medzi komunikačnými aplikáciami panuje však veľká rivalita. To platí aj pre WhatsApp a Telegram. 

V prípade Telegramu je už možné posielať súbory s veľkosťou až 2 GB, pričom pri WhatsAppe je pre používateľov limit nastavený iba na 100 MB. Keďže si WhatsApp je vedomý tohto obmedzenia, začína takisto zvyšovať limit odosielaných súborov na 2 GB.

Portál AndroidAuthority informuje, WhatsApp spustil test zdieľania súborov do veľkosti 2 GB. Momentálne je táto možnosť dostupná iba v Argentíne v beta verziách aplikácií pre Android (od 2.22.8.5) aj iOS (22.7.0.76). 

Aj keď túto snahu WhatsAppu oceňujeme, zatiaľ nevieme, kedy sa zvýšený limit veľkosti súborov dostane aj k ostatným používateľom. Predpokladáme, že po úspešnom teste v Argentíne sa dostane aj na ďalšie trhy. Beta verzia by tak mohla byť dostupná už v najbližších týždňoch.

Funkcia by mohla byť neskôr dostupná aj v hlavnej verzii aplikácie.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.