Toto je funkcia, ktorú majú ľudia radi.

Nie každý chce profilovú fotku z fotoaparátu alebo imaginárny obrázok, volí teda zlatú strednú cestu. Podľa webu MSPoweruser s odvolaním na prezradenie novej funkcie portálom WABetaInfo, bude dostupná možnosť avataru ako kompromis medzi fotkou a obrázkom.

Je to niečo, čo máte už aj na Facebooku a teda sa akosi ponúka implementovať tento typ obrázka s charakteristikami konkrétneho používateľa aj do WhatsAppu. Počítame s tým, že novo ohlásená funkcia, sa objaví na všetkých platformách.

Nie je ale isté, kde všade si avatara budete môcť vytvoriť. Tu sa skôr prikláňame k možnosti vytvorenia len na Androide a iOS, no zobrazovaný vo forme profilového obrázku bude aj v aplikácii pre Windows alebo WhatsApp pre web. Avatar ako kreslené stvárnenie používateľa by malo byť dostupné aj ako maska pri videohovoroch.

Zatiaľ ide o prvotné zavedenie, dalo by sa povedať je to len únik toho, čo sa chystá. Prístup k novinke ešte nemajú ani používatelia zapojení do beta testovania. Tí budú prví a až následne sa spustí do ostrej prevádzky. Vzhľadom na skúsenosti únikov nových funkcií na verejnosť aj v minulosti, predpokladáme finalizáciu radovo v mesiacoch.

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.