Máte radi slobodu a internet na všetkých zariadeniach, ktoré nosíte so sebou?

Vreckový router Alcatel Link Zone je to pravé riešenie. Vložíte do neho microSIM kartu od vášho operátora a môžete k nemu pripojiť až 15 zariadení. Ideálne pre tých, čo nemajú tablet so slotom na SIM kartu. V čase, keď operátori poskytujú výhodné podmienky na mobilný internet, je toto zariadenie vítané.

Je to malá škatuľka s rozmermi 88 × 60 × 13 mm a má v sebe aj slot na microSD kartu do 32 GB. O napájanie sa stará 1800 mAh akumulátor a nabijete ho cez microUSB port tohto miniroutera. Kapacita akumulátora postačí na 7 hodín surfovania a 35 hodín pohotovostného režimu.

Podporuje LTE / 3G a 2G pripojenie a Wi-Fi B/G/N v 2,4 GHz pásme. Má štyri signalizačné ikony, ktoré slúžia ako ukazovatele kapacity akumulátora, dátového pripojenia operátora a Wi-Fi a tiež ak dostanete na kartu novú SMS správu.

Spomenúť treba aj veľmi pekne spracované rozhranie, ktoré sa dá dobre konfigurovať aj cez mobilnú verziu stránky. Router kompletne nastavíte cez toto rozhranie, môžete aktualizovať jeho firmvér, sledovať pripojené zariadenia, vytvárať zoznamy povolených zariadení na pripojenie, vyberať štandard Wi-Fi a rozsah IP adries atď. No a samozrejme aj zdieľať dáta na vloženej pamäťovej karte. Nastaviť sa dá aj maximálny objem prenesených dát.

Cena: 59,90 EUR
Zapožičal: AGEM Computers

Tento článok vyšiel aj v tlačenom januárovo-februárovom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.