Spoločnosť TCL uviedla na slovenský trh ďalšiu novinku.

Nástupca minuloročného modelu Alcatel 3X (2019) sa vyznačuje štvornásobným fotoaparátom s umelou inteligenciou, dlhou výdržou batérie vďaka kapacite 5000 mAh a príjemnou cenou. Kvalitné parametre ponúka aj IPS displej s uhlopriečkou 6,52-palca s rozlíšením HD+ a pomerom strán 20: 9. O spoľahlivý chod sa stará čipset MediaTek Helio P22 v kombinácii so 4 GB pamäte RAM a 64GB úložiskom, ktoré je možné pomocou pamäťových MicroSD kariet rozšíriť o ďalších 256 GB. 

Telefón využíva operačný systém Android 10. Na ľavom boku má samostatné tlačidlo pre vyvolanie funkcií Google Asistenta. Nechýba podpora NFC, čítačka odtlačkov prstov a snímač tváre Face Key pre rýchle a bezpečné odomknutie zariadenia. Alcatel 3X (2020) sa predáva v dvoch farebných prevedeniach – Jewelry Black (čierna) a Jewelry Green (zelená) za 145 eur.

Alcatel 3X(2020)

Zdroj: TCL

Alcatel 3X (2020) je cenovo dostupný smartfón, ktorý je vybavený zostavou fotoaparátov so štyrmi snímačmi. Hlavný 16 Mpx fotoaparát (f/1.8) disponuje automatickou detekciou scény pomocou umelej inteligencie. Doplnený je o 5 Mpx širokouhlý objektív s uhlom záberu 115°, 2 Mpx makro fotoaparát a 2 Mpx fotoaparát na meranie hĺbky ostrosti. 

Telefón ponúka celý rad fotofunkcií vrátane skrášlenia tváre, fotofiltrov v reálnom čase, Google Lens, HDR, nočného režimu, panoráma alebo časovej slučky. Priaznivci selfie snímok ocenia 8 Mpx prednú kameru, ktorá tiež dobre poslúži pri videohovoroch.

Veľký IPS displej s uhlopriečkou 6,52-palca má HD+ rozlíšenie (1600 × 720 pixelov), pomer strán 20: 9 a zaberá 89 percent čelnej strany telefónu. Displej aj zadnú stranu zariadenia kryje 2.5D sklo, ktoré je odolné proti zachytávaniu odtlačkom. 

Srdcom Alcatelu 3X (2020) je čipset MediaTek Helio P22, ktorý spoločne so 4 GB pamäte RAM poháňa systém Android 10. 64 GB internej pamäte je možné rozšíriť o ďalších až 256 GB pomocou MicroSD kariet. Dvojica slotov ponúka variabilné využitie, namiesto pamäťovej karty možno vložiť druhú SIM kartu a využiť funkciu DualSIM. Zvuk telefónu počas hovoru vylepšujú funkcie HD Voice a duálne potlačenie šumu. U tohto modelu nechýba tradičný 3,5 mm výstup pre slúchadlá.

Lákadlom Alcatelu 3X (2020) je dlhá výdrž na jedno nabitie, za čo vďačí batérii s kapacitou 5000mAh. Telefónu navyše umožňuje spätné nabíjanie, takže ho možno využiť ako powerbanku a nabíjať z neho slúchadlá, inteligentné hodinky alebo iný smartfón.

Kombinácia čítačky odtlačkov prstov a snímače tváre Face Key zaručuje vysokú úroveň ochrany dát. Pre fanúšikov mobilného platenia je k dispozícii bezdrôtová technológia NFC.

Zdroj: TCL

Prečítajte si aj:

YouTube pre iOS a Android dostáva nové funkcie a praktické ovládanie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.