Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Viac ako 400 slovenských obcí a miest sa prihlásilo do európskeho projektu WiFi4EU, ktorý bude poskytovať poukážky na wifi zdarma na verejných miestach.

Kvôli technickým problémom sa prvé kolo rozdeľovania peňazí posunie až na jeseň. Informovala o tom Európska komisia. Dobrá správa je, že na slovenský projekt WiFi pre teba, ktorý pripravuje Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, to nemá žiaden vplyv. Dopytová výzva bude vyhlásená v lete tohto roku.

 „Z národného dopytového projektu WiFi pre teba sa ujdú peniaze niekoľkým stovkám našich miest a obcí za veľmi podobných podmienok, ako to je pri európskej výzve,“ pripomína vicepremiér Richard Raši s tým, že projekt bude spustený už počas tohto leta.

Poukážky v maximálnej hodnote 15-tisíc eur môže z projektu Európskej komisie získať maximálne 80, minimálne 15 slovenských žiadateľov, záujem je však oveľa vyšší. Do projektu sa prihlásilo vyše 400 slovenských miest a obcí. Preto vznikol projekt WiFi pre teba, určený iba pre žiadateľov zo SR.

Ako pri Wifi4EU, tak aj pri WiFI pre teba sa obce a mestá budú môcť uchádzať o príspevok na technické zabezpečenie internetu napríklad na námestiach, v knižniciach či na obecných úradoch.

 

Značky: