Niektoré z nových vlastností ďalšej verzie je vidieť v insiderskej a preview verzii.

Microsoft aktuálne pripravuje väčšiu aktualizáciu, najmä čo sa týka počtu vlastností, ale aj viditeľných prvkov. Ako oznámil na svojom blogu, zatiaľ sa týka dvoch zostavení Windows 11. Ide o verziu 22H223H2. Znamená to, že používatelia oboch systémov budú mať prístup k najnovším vlastnostiam. Z pohľadu distribúcie vydaní by sa tento krok mohol javiť ako netradičný. Na najnovšie vlastnosti systémov sme zväčša potrebovali aktualizáciu na poslednú dostupnú verziu.

Poďme na novinky, ktoré vo veľkom súvisia s hlasovými službami, ako aj čítaním textov. Slovenčina zatiaľ nebude oficiálne podporovaná, no niektoré svetové jazyky ako nemčina, španielčina, či napríklad francúzština túto podporu dostali. Firma mení polohu ikony digitálneho asistenta Copilot a umiestňuje ju úplne vpravo. Doteraz táto časť Panelu úloh slúžila na zobrazenie rýchleho náhľadu pracovnej plochy.

Mení sa aj názov aplikácie The Phone Link v lokalizovanom názve prepojenie telefónu na Mobilné zariadenia. Vzhľadom na rozširujúcu sa podporu rôznych typov samostatných zariadení je tento názov charakterizujúcejší. S tým súvisí aj Nástroj na vystrihovanie. Ten umožní upravovať obrázok, ktorý v smartfóne pribudne v rámci fotografií alebo snímok obrazovky smartfónu.

Niektoré z nových funkcií si môžete vyskúšať sami. Stačí sa zapojiť do vydávania predbežných aktualizácií označovaných ako náhľadové. Informácie o tomto procese sme zverejnili v tomto článku.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.