Počas aktualizácie systému sa môžete stretnúť s novou položkou.

Tá sa nazýva Aktualizácia konfigurácie Windowsu a má za úlohu prispôsobiť nastavenia operačného systému tak, aby ste mohli dostávať nové aktualizácie hneď ako budú dostupné. Je to čiastkové nastavenie celého systému aktualizácií a na to, aby ste dostávali prednostne vylepšenia systému, je potrebné zaškrtnúť nastavenia s názvom Získajte najnovšie aktualizácie hneď, ako budú k dispozícii.

Nastavenie sa dá kedykoľvek vypnúť a nedotkne sa bezpečnostných aktualizácií alebo iných servisných opráv v rámci operačného systému. Tu ide o rôzne vylepšenia a nové funkcie, ktoré budú dostupné pre váš počítač. Stále pôjde o kontrolu dostupnosti pre vaše konkrétne zariadenie, aby nedochádzalo k nekompatibilite.

windows update aktualizacieZdroj: TOUCHIT

Sprístupnenie takejto možnosti je podmienené operačným systémom Windows 11 verziou 22H2. Zavádzanie nových funkcií sa týka aj aplikácií a ich novších verzií z obchodu Microsoft Store. Výrobca zároveň upozorňuje, že môže dochádzať k častejším aktualizáciám systému. Nedeje sa to na dennej či týždennej báze a častejšou aktualizáciou, respektíve potrebným reštartovaním počítača je myslený počet jeden, prípadne dva reštarty navyše počas mesiaca.

Výrobca začal s týmto typom dodávky vylepšení do systému 24. mája 2023 a vtedy priniesol niekoľko vylepšení čo sa týka živých titulkov pre rôzne podporované jazyky, ako aj vylepšenie hlasových výstupov. Okrem toho sú dostupné ďalšie funkcie, ako napríklad indikácia pripojenia VPN prostredníctvom zmenenej ikony na Paneli úloh. Takýchto prispôsobení je viac a používatelia s aktívnymi aktualizáciami tohto typu budú v budúcnosti získavať novinky prednostne.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.