Operačný systém Windows mení politiku inštalácie, zatiaľ iba v Insider verzii.

Zo skúseností, ako Microsoft pristupuje k zmenám, predpokladáme, že sa novo zavedené obmedzenie dostane do verzie Professional. Inštalovať Windows bez internetu nebude možné. Teraz sa to týka Home verzie. Ak totiž potrebujete dodatočné konto vo forme off-line, môžete si ho vyrobiť pomocou návodu s odkazom pod týmto článkom. Na priostrenie podmienok upozornil webový server ghacks.net.

Je toto nejaké obmedzenie. V zásade možno ani nie. Používatelia Windows 10 už nejaké to konto prepojené s účtom Microsoft majú alebo používajú OneDrive a toto bude pravdepodobne aj ich konto do Windows. Tí, čo ho nemajú si ho počas inštalácie vytvoria. Teda, ak majú prístup k internetu.

Samozrejmosť? Nie pre všetky regióny sveta a nie možno tam, kde sa vám Windows poškodí a budete ho potrebovať preinštalovať vyresetovaním systému do „továrenských“ nastavení. Stačí, aby ste mali problém s internetom a nepohnete sa ďalej. V kancelárii alebo doma asi nebudete mať problém, no je to istý typ limitu, ktorý firma nemusela zavádzať.

Je preto jasné, kam Microsoft smeruje. Používatelia nepotrebujú on-line konto a tak ich chce výrobca Windows prinútiť k tomu, aby si ho založili. Hypoteticky by sa to dalo vyriešiť pripomínaním v systéme, až by nastala chvíľa, kedy by si prepnutie konta do on-line formy Windows vynútil. Je tu istá pravdepodobnosť, že pôjde o formu overenia pravosti systému. Windows to ale dokázal aj bez toho, prečo teda vynútenie aspoň jedného účtu on-line? Licencia sa predsa nepredáva na konto ale na počítač, teda ak používate OEM verziu. Tak či onak, je to ďalšie vynucovanie požiadaviek zo strany tohto softvérového giganta.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.