Táto situácia ukazuje, ktorým smerom sa budú uberať aktualizácie zo systému, sme skeptickí.

Na Twitteri @Rafael Rivera sa objavili obrázky z novej verzie Windows. Ide o testovaciu verziu, no je len otázka času, kedy sa novinky premietnu aj do vašich Windows 11. Aktuálne ide o zostavu 22509, ktorá prináša jednoduchšiu zmenu prehliadača.

Do pozornosti dávame tip na článok, ak chcete Windows modifikovať presne podľa seba a deaktivovať funkcie, ktoré nepotrebujete.

O čo ide v prípade jednoduchšieho nastavenia predvoleného prehliadača? Táto funkcia tu bola vo Windows 10. Nemali ste veľa starostí zmeniť prehliadač, vo Windows 11 táto funkcia zmizla. Teraz ju Microsoft vracia späť. Sú toto tie neustále aktualizácie a starostlivosť o systém, ktoré potrebujeme?

Od uvedenia systému sa objavujú hlasy, že ide o výrazné pretláčanie prehliadača Microsoft Edge. Následne na to v systéme chýba funkcia, ktorá by jednoducho priradila aplikáciu na spúšťanie pre ňu typických súborov. Ak to chcete zmeniť, treba to spraviť po jednom. Teda pre každý súbor zvlášť ako napríklad DOC, DOCX, DOT atď. Toto zdržuje a je to vlastne krok späť oproti tomu, na čo sme boli zvyknutí od Windows 95.

Zdroj: @Rafael Rivera

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.