Chybné aktualizácie by mali byť sčasti minulosťou.

Vo výsledku to nebude znamenať, že dostanete len to najlepšie pre váš systém. Vyladiť všetky procesy na neustále pribúdajúci počet zariadení je náročné, ak nie priam nemožné. Windows 10 môžete nainštalovať na obrovský počet a typ ako aj konfigurácií zariadení.

Zmeniť by sa ale malo to, keď aktualizácia nebude vhodná pre váš systém a vy zostanete s nefunkčným systémom. Práve na túto novinku upozornil server BetaNews.

Podľa vyjadrení zo strany Microsoftu, by ste mali mať možnosť jednoduchšie obnoviť systém do stavu pre nainštalovaním aktualizácie. Bude sa to týkať tých, ktoré sú kvalitatívne a nie bezpečnostné. Tie sa odobrať nedajú. Ide o tzv. schému Known Issue Rollback.

Do systému teda nainštalujete záplatu, no tá začne spôsobovať problémy a systém ju umožní odinštalovať a upozorní na to. Takýto mechanizmus bol už vo verziách 1909 a 1809, no až od verzie 2004 je pozmenené jadro tak, aby využívalo plný potenciál tejto funkcionality.

Po novom to bude znamenať aj overovanie problémov s aktualizáciami cez cloudovú službu Microsoftu. Ak sa teda začnú objavovať špecifické problémy, používatelia nebudú môcť novú aktualizáciu ani nainštalovať. Skôr ako to stihnú a objavia sa vyhodnotenia o jej nespoľahlivosti, bude zo zoznamu pre daný počítač odstránená.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Ako sa zbaviť notifikácií vo Windows 10?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.