Skicár bude dostupný ako aplikácia v Microsoft Obchode.

Pred polrokom sa prvýkrát objavili zvesti o tom, že sa Microsoft chystá odstrániť Skicár ako systémovú aplikáciu vo Windows 10. Strhla sa záplava negatívnych reakcií, Microsoft reagoval ohlásením, že Skicár síce z Windows 10 odstráni, avšak aplikácia bude naďalej dostupná.

Od konca júla sa „o smrti Skicára“ nehovorilo a tak je možné, že ste na celú aféru aj zabudli. My sme si v redakcii nedávno zo zvedavosti skontrolovali, či máme Skicár ešte v ponuke operačného systému a zatiaľ tam je. Najnovšie informácie od testerov preview verzie Windows 10 s označením 17063 však naznačujú, že Microsoft svoje plány nezmenil a odstránenie Skicára sa naozaj blíži.

Skicár síce v ponuke systému Windows 10 vo verzii 17063 ešte stále nájdete, avšak po spustení zobrazuje upozornenie: „Táto verzia Skicára bude čoskoro nahradená 3D Skicárom. Klasický Skicár bude dostupný v Microsoft Obchode.

Takže, hoci Skicár v priebehu budúceho roka definitívne opustí systémovú výbavu operačného systému Windows 10, nemusíte za ním smútiť. Kto bude chcieť, bude si ho môcť jednoducho nainštalovať z Microsoft Obchodu.

Hláška, ktorá vo Windows 10 verzii 17063 informuje o čoskorom odstránení Skicára ako systémovej funkcie

Zdroj: Gizcentral

Prečítajte si aj:

Bude ďalšia aktualizácia Windows znamenať smrť pre Skicár? (doplnené)

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit