Pravdepodobne ste ho nepoužívali a bol zbytočný.

Vízia 3D modelovania sa pravdepodobne nenaplnila a bežný používateľ takéto funkcie nepotrebuje. Podľa webu MSPoweruser nie je v náhľadovej verzii systému Windows 10 Insider Preview Build 21322 adresár, ktorý sa v slovenskej verzii nazýva Priestorové objekty.

3D Skicár stále zostáva v systéme a môžete ho využívať, tu sa nič nemení. Vlastne adresár ako taký zostáva v systéme aj naďalej, no budete ho musieť zobraziť prepnutím prepínača skrytých adresárov. Je to z dôvodu kompatibility, keďže v systéme ho už po niekoľko verzií Windows 10 máme.

Zostavenie Windows 10 21H2, teda verzia pre bežných používateľov by už nemala obsahovať viditeľný tento adresár. Celkovo je však príliš veľ zmätku ohľadne toho, kam ukladať súbory. Bežný používateľ si s tým nemusí robiť starosti, no programátori radi využívajú nielen Dokumenty, ale aj adresárovú štruktúru AppData.

Kde teda nájsť napríklad uložené pozície z vašich hier? Nuž, treba googliť a každá hra k tomu pristupuje po svojom. Takže ani vízia spoločného priestoru pre dáta z hier sa nenaplnila. A že ju tu už máme naprieč niekoľkými verziami Windows.

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Ako nastaviť jas displeja vo Windows 10?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.