Tento raz ide o vážnejšiu chybu, mnohí ju ale nemusíte ani postrehnúť.

Kumulatívna oprava označená ako KB4592438 spôsobuje znemožnenie štartu systému. Správu priniesol server MSPoweruser. To sa však deje až po kontrole diskov príkazom „chkdsk c: /f“. Po jeho vykonaní a pokuse o nabootovanie systému sa zobrazí chyba Stop-Error NTFS File System a systém zostane na modrej chybovej obrazovke.

Chyba sa dá napraviť a to novým spustením vyššie uvedeného príkazu v režime opravy systému. Je to malá nepríjemnosť, no mnohých zaskočí. Otázkou potom je koľkí by takýto príkaz spustili ešte raz.

Druhá vec je, že ide o záplatu, ktorá v sebe obsahuje bezpečnostné nápravy prehliadača Edge a funkcií týkajúcich sa kancelárskeho balíka Microsoft 365. Radiť vám neinštalovať túto aktualizáciu nie je jediná cesta.

V prípade pochybností ju však môžete vynechať a nainštalovať niektorú z ďalších v budúcností. Vtedy je väčšia šanca, že Microsoft pozmení ďalšiu kumulatívnu opravu a odstráni časti spôsobujúce problémy s kontrolou disku. Aktualizácia, podobne ako ostatné, je dostupná aj v Katalógu služby Microsoft Update.

command prompt

Aktuálne hlásenie je spôsobené tým, že príkazový riadok nie je spustený v režime správcu. Aj s týmto sa občas môžete stretnúť

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Windows cez príkazy: Spustite programy inak ako myšou

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.