Sledovanie batérie vo Windows sa zlepší.

Dostane sa tak na úroveň prehľadu, ktorý máte v mobilných systémoch Android a iOS. Portál Windows Latest upozorňuje na novinku blížiacu sa k oficiálnemu vydaniu systému. Zatiaľ je k videniu v zostave označenej ako 21313, čo v tejto chvíli znamená testovaciu verziu systému v rámci programu Insider.

Nové ukazovatele batérie ukážu prehľad jej využitia na grafickom znázornení. Pribudne aj lepšia možnosť pozrieť si, ktoré aplikácie majú na batériu najväčší dopad. Podľa dostupných obrázkov to zatiaľ vyzerá na aplikácie inštalované z Microsoft Store.

Predpokladáme, že výrobca funkciu zapracuje aj pre ostatné aplikácie a vybrané procesy. Takto by ste mohli zistiť, aký dopad na batériu má kancelársky balík, CAD aplikácia alebo napríklad hranie hier.

V rámci prehľadu bude zobrazená aj rozdelenie podľa toho, či bola alebo nebola zapnutá obrazovka. Mnohí z vás sa týmto pravdepodobne zaoberať nebudú, no funkcia pomôže odhaliť slabé miesta v dopadu na energetickú náročnosť. Odhalíte možno procesy, ktoré zbytočne vybíjajú batériu, hoci ich nepotrebujete alebo nepoužívate.

Zdroj: Windows Latest

Prečítajte si aj:

Ako zobraziť Prieskumníka na celú obrazovku?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.