Snáď tých vylepšení nebude príliš veľa a nebudú chaotické.

Server WinAero priniesol správu o nových funkciách, ktoré by mal budúci rok obsahovať Windows 10. Aktuálne výrobca spomaľuje aktualizovanie v dôsledku nadchádzajúcich sviatkov. Chce predísť problémom s počítačmi, ktoré by mohli pri nedostatočnom testovaní záplat nastať.

Takisto sa hovorí o menšom počte aktualizácií tohto systému. Bezpečnostné to neovplyvní, iba voliteľné a rozširujúce. V hre je jedna hlavná aktualizácia ročne. Kroky Microsoftu však nenasvedčujú tomu, že by chcel utlmiť doterajšiu frekvenciu v počte dvoch veľkých aktualizácií systém v priebehu roku.

V druhej polovici roka 2021 by mala byť dostupná aktualizácia s novým rozhraním pre Windows 10, pravdepodobne bude ešte viac previazané s Windows 10X. Čiže okrem úpravy ponuky Štart by mal dosť nový dizajn aj Prieskumník a inovácie by sa premietli aj do aplikácií pre Windows. Teda tých, ktoré si sťahujete z obchodu Microsoft Store.

Prvá aktualizácia, ktorá bude pravdepodobne označená ako 21H1, bude obsahovať menšie záplaty a rozšírenia. Toto sme už zažili a jedna z dvoch aktualizácií ročne je menšia, viac-menej kozmetická a na pohľad skoro nevidieť zmeny. Tie sa udiali vo vnútri systému v podobe opráv a vylepšení výkonu.

Zaujímavosťou by mala byť službu Cloud PC Service, ktorá by streamovala Windows z cloudu a umožnila by spúšťať aplikácie, ktoré by na slabých konfiguráciách nebežali alebo by na ich nainštalovanie nemali dostatočný priestor.

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Microsoft v decembri spomalí vydávanie záplat pre Windows 10

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.