Tento krok rozhodne chválime.

Bežne potrebujeme spoľahlivý systém, nie neustále zmeny, tobôž voliteľné aktualizácie. To ak sa bavíme o domácich používateľov. Tam nie sú opravné balíky prispôsobované v takej miere, ako pri špecifických záplatách firiem. Tie zvyknú vydávať špecifické záplaty v súvislosti so svojím hardvérom, napríklad pre notebooky určitej série.

Microsoft sa rozhodol pozastaviť resp. spomaliť vydávanie aktualizácií z dôvodu prichádzajúcich sviatkov. To nielen vo forme voliteľných opráv systému ale aj vo forme schvaľovania ovládačov pre výrobcov. Tí majú čas na odoslanie svojich ovládačov na schválenie do 3. decembra. Ak tento termín nestihnú, môžu rátať s vydaním schválenia až po 4. januári 2021.

Pre mnohých nebude zmena viditeľná. Ak totiž nevyhľadávate voliteľné aktualizácie, napríklad práve ukážky kumulatívnych záplat, možno si decembrovej pauzy ani nevšimnete.

Všetko ostatné bude tak ako doteraz, teda aj druhý utorok v mesiaci bude patriť vydaniu kritických záplat. O bezpečnosť systému sa báť nemusíte, firma len spomalí chrlenie jedného „hotfixu“ za druhým.

patch calendar microsoft

Zdroj: Microsoft Techcommunity, Microsoft Support

Prečítajte si aj:

Ako opraviť obnovu systému Windows 10?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.