Viac ako 24 hodín od uvedenia nového Windows 10 prináša svoje rekordy. Nielen v najvyťaženejšom dni internetovej prevádzky.

Microsoft si dal na distribúcii záležať a neskrýva nadšenie z toho, ako široká verejnosť prijala nový operačný systém. Celý svet bol zásobený novou verziou od Sydney do Nairobi alebo z Londýna do New Yorku. Používatelia v Sydney mali možnosť svoj systém inštalovať ako jedny z prvých.

Autor: James Morgan, prístav  Sydney Harbour, Australia – 29. júla 2015

Sám Microsoft je prekvapený z niektorých hodnotení svojho systému. Po pravde s osmičkou mu to moc nevyšlo a 8.1 bolo len nevyhnutné plátanie a vylaďovanie. Tu je výber niektorých svetových médií:

CNN: „Windows 10 je naozaj skvelý
AOL: „Microsoft vám chce pomáhať meniť svet
Wired: „Než sa poberieme ďalej, mali by sme vykonať upgrade na systém Windows 10

Pôsobia možno viac nadnesene a nadšene, ako sme v našom regióne zvyknutí.

Upgrade ešte nie je u konca. Kto chce Windows zadarmo, má na to ešte rok. Na procese aktualizácií pracujú experti 24 × 7 a vylaďujú vlastnosti systému tak, aby bol čo najlepšie použiteľný. Počet zariadení bude ešte stúpať a na základe Insiders programu už dokáže predpovedať, na aké zariadenia systém pôjde a už bežal v podobe Preview verzie.

Aktuálne na novom systéme beží približne 14 miliónov zariadení. Ich počet bude postupne rásť. Ak sa vám nechce čakať, dokedy Microsoft usúdi, že Windows 10 je pre váš počítač pripravený, môžete inovovať aj manuálne. V takomto prípade sa môžu objaviť menšie problémy.

G9B24811_nowat

Zdroj: Windows Blog

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.