Najnovšia aktualizácia Windows 11 bude obsahovať zmenu.

Z pôvodných informácií nebolo celkom jasné, či pôjde o veľkú aktualizáciu, pôvodne označovanú ako 23H2. Tentoraz je ale zrejmé, že pôjde o označenie 22H2 a aktualizácia bude voliteľná. Používatelia systému si ju môžu nainštalovať klasickým spôsobom a získať nové funkcie v systéme. Naďalej však platí, že Microsoft sa chystá uvoľniť aj plánovanú aktualizáciu, ktorú sme pôvodne označili ako 23H2. Na zmeny upozornil web Neowin.

Zároveň sa v správe na serveri Tech Community objavujú ďalšie informácie o službe Windows 365. Ide o cloudový operačný systém, ktorý je zatiaľ dostupných pre firmy a korporátne licencie. V budúcnosti je predpoklad prepojenia tradičného počítača s cloudovým systémom, pričom oba by sa mali dať používať simultánne na jednom počítači. Tým by sa zo systému stal prostriedok, ako vhodne oddeliť domáce zariadenia. Tie si totiž používatelia nosia aj do práce a používajú ich na pracovné účely. Svoj systém môžu mať nainštalovaný priamo v počítači a do cloudového systému spravovaného firmou, by sa pripájali na diaľku.

Čo sa týka hlavnej aktualizácie, teda aspoň z pohľadu označovania, nazvanej ako 23H2, očakávame ju v októbri 2023. Množstvo otázok sa bude týkať najmä integrácie, doplnku, Copilot a táto funkcia má byť integrovaná už v septembrovej aktualizácii. To je tá, ktorá sa začne distribuovať 26. septembbra 2023. Znamená to, že používatelia by mali mať možnosť používať túto funkciu už teraz, pričom Microsoft zdôrazňuje, že používatelia budú mať svoje dáta pod kontrolou.

V tomto prípade sa ešte nedá s určitosťou povedať, ako bude Microsoft využívať túto funkciu alebo dáta nazbierané z používateľského používania. Avšak už teraz je jasné, že bude musieť dodržiavať prísne legislatívne podmienky. Ide najmä o použitie vo firemnej sfére, kde sú používatelia veľmi citliví na svoje dáta a neraz chránia obchodné tajomstvo.

Rovnako je dôležité chrániť aj domácich používateľov, no podmienky vo firmách sú prísnejšie a administrátori sa budú určite aktívne zaujímať o to, akou formou sú dáta chránené . V minulosti totiž dochádzalo k vyzradeniu niektorých firemných údajov, keďže zamestnanci firiem používali napríklad nástroj Chat GPT. Ten ale ešte nebol prispôsobený na ochranu citlivých dát, najmä ak ide o firemné tajomstvo.

Zdroj: Neowin

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.