Vizuálne napredovanie Windows 11 prináša naozaj príjemný zážitok.

Nie každému sa ale bude chcieť systém inštalovať, navyše k tomu treba zapojenie od testovacej fázy s vaším účtom Microsoft Windows. Programátor s pseudonymom Blue Edge vytvoril webovú stránku s takmer vernou kópiou chystaného systému. Nájdete ju na tomto odkaze – win11.blueedge.me.

Funguje na frameworku React a do projektu sa môžete zapojiť aj vy. Kódy sú voľne k dispozícii na GitHube. Kto chce môže autorovi poslať komentár s funkciami, ktoré by si želal zapracovať. Nateraz ešte nie je množstvo vecí dokončených. Napríklad sa nezobrazuje Prieskumník a programy v ponuke Štart. Nateraz je dokončený vizuál tohto panelu, napríklad ale Centrum akcií je ešte v dizajne Windows 10.

Náhľad systému sa spustí behom niekoľkých sekúnd. Vyskúšať si môžete spustiť Poznámkový blok, Kalkulačku alebo napríklad okno terminálu. Do budúcna autor počíta s možnosťou meniť oknám veľkosť, posúvať ich polohu, tiež pridať obrazovku uzamknutia alebo štartovaciu obrazovku. Ako nápad je to pekné, nijako vás to nebude limitovať a zdržovať, zároveň si urobíte lepšiu predstavu o systéme ako z posúdenia obyčajných fotografií.

Zdroj: Blue Edge

Prečítajte si aj:

Microsoft pripravuje nový Windows 10 21H2

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.