Windows 11 prináša vylepšenú ponuku Štart a tiež Prieskumníka.

Ponuka Štart je zatiaľ iba v beta verzii a je pre insiderov. Novinku si teda nemôžete bežne vyskúšať a v Štarte ju nemáte implementovanú. Ide o možnosť vytvorenia zástupcu konkrétnej aplikácie tým, že ju z otvorenej ponuky potiahnete metódou Drag&Drop na Panel úloh. Môžete si tento postup vyskúšať v najnovšej verzii Windows 11. Pre bežných používateľov tento postup zatiaľ nefunguje. Informácie o zlepšenej ponuke Štart priniesol web TechSpot.

Preťahovanie zástupcov na Panel úloh však funguje zo zobrazenia všetkých aplikácií kliknutím na tlačidlo Všetko vpravo hore. Microsoft zapracoval aj na Prieskumníkovi, ktorý teraz umožňuje metódou Drag&Drop umiestniť adresár do rýchleho prístupu. Je to panel vľavo a teraz môžete adresár chytiť z jeho označenia priamo z adresného riadka.

Adresný riadok je riadok, kde sa zobrazuje cesta, ale štandardné zobrazenie je vo forme tlačidiel jednotlivých podadresárov. Teraz je možné ktorýkoľvek adresár spod adresárovej cesty potiahnuť myšou a presunúť buď do bočného panela alebo napríklad na plochu.

Okrem toho bola vidieť ešte zmena v rozbalení adresára zobrazení všetkých aplikácií. Zobrazenie obsahu adresára funguje aj teraz, najmä ak aplikácia nainštaluje ďalších zástupcov do takejto štruktúry. Na rozdiel od vertikálneho usporiadania, Microsoft teraz testuje horizontálne aj s väčšími ikonami. Je to podobné ako na mobilnom systéme Android pri vytváraní samostatného priečinka na domovskej obrazovke.

Zdroj: TechSpot, vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.