Modrá je dobrá, aj keď v prípade Windows zväčša veští problémy.

Modrá obrazovka smrti bude vo Windows 11 opäť modrá. Tu bola po rokoch zmena a jej dlhoročná farba sa zmenila na čiernu. Microsoft na svojom blogu uvádza, že ju zmenil späť na modrú a to od verzie s označením 22000.346. Zatiaľ ide o testovaciu verziu a zmeny sa nepremietnu tak skoro.

Nakoľko ide o obrazovku s chybovým hlásením a fatálnym zaseknutím systému, mnohí si budú želať, aby obrazovku tohto typu tak skoro nevideli. Opráv, ktoré na svojom blogu zverejnil, je viac. Medzi nimi napríklad problémy s indexovacou službou alebo oprava zariadení pripojených k počítaču po obnove z režimu hibernácie.

Zmeny v tejto zostave sú zamerané viac na interné chyby a problémy. Microsoft sa teraz zameriava na ladenie viac ako na prinášanie nových vizuálnych zmien. Tých je samo o sebe už dosť práve príchodom Jedenástok. Okrem toho vyriešil problémy s tlačiarňami pripojených cez rozhranie USB. Mohlo sa stávať, že sa proces zasekol a nedokázali ste dokončiť inštaláciu pripojenej tlačiarne. Problémov s tlačou a zariadeniami tohto typu tu bolo za posledné mesiace viac. Uvidíme, dokedy bude tento typ problému prenasledovať Windows a nakoniec aj samotných používateľov.

Zdroj: Windows Blog

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.