Je tu fikcia, ktorá by sa vám mohla páčiť.

Tak ako pripravujú dizajnéri návrhy operačných systémov Windows, ponúka sa teraz pohľad na to, ako by vyzerala mobilná verzia Windows 11 Mobile. Išlo by o nástupcu systému Windows 10 Mobile, ktorý popravde Nokii zlomil väzy. Na YouTube kanály AbdelRahman Sobhy je k dispozícii video s ukážkou pokračovateľa mobilných desiatok.

Všadeprítomné dlaždice, no zároveň akási odnož Androidu. Takto na nás vyplýval tento návrh. Ideálne, ak by sa niektoré námety pretvorili do komplexného rozhrania. Microsoft už takéto rozhranie má a môžete si ním nahradiť aktuálne prostredie. Ide o Microsoft Launcher, ktorý môžeme odporúčať, najmä ak ste previazaní na platformu tohto výrobcu a používate aj jeho aplikácie.

Systém Windows Phone využívali smartfóny Nokia, no experimentovali aj Samsung alebo HTC. Lumie od Nokie sa objavili aj v niektorej z odnoží seriálu NCIS. Bolo komické sledovať, aké sú telefóny plynulé. V realite to fungovalo trochu inak. Systém bol od začiatku nedorobený a išlo skôr o zlý vtip, ako niečo, čím by si Microsoft získal dôveru na poli mobilných telefónov.

Jeden príklad za všetky. Ak ste písali SMS a potom ste aplikáciu prepli a zobrazili druhú, rozpísanú SMS ste stratili. Ukladanie SMS vedeli už bežné tlačidlové Nokie, rovnako tak Android. Problém však bol v tom, že na Windows pre smartfóny neexistovali aplikácie a tak ste si síce kúpili smartfón, no s výbavou a funkčnosťou blízkou tlačidlovým telefónom.

Zdroj: AbdelRahman Sobhy

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.