Nové a tri roky staré počítače by s novým systémom nemali mať problém.

Toto ale nebude prípad všetkých z nás, ktorí máme staršie počítače. Vždy je možnosť to urobiť klasicky – teda Windows 11 vyskúšať a nainštalovať. Až počas používania uvidíte, nakoľko je kompatibilný s vašou hardvérovou zostavou. Na webe ghacks.net sa objavil článok s ukážkou softvéru Windows 11 Requirements Check Tool.

Ten na rozdiel od iných programov, ukáže v čom presne nie je váš počítač kompatibilný. Toto bola slabá stránka programu priamo od Microsoftu, ktorý nedal žiadne doplňujúce vysvetlenie nekompatibility. Nie všetky záležitosti budú problematické, treba rozlišovať medzi problémom, ktorý znemožní inštaláciu systému a problémom, ktorý zobrazuje iba nedostupné rozšírenia navyše. Tak ako vidno na našom obrázku v prípade funkcie HDR. Tá absentuje na našom notebooku, displej takéto zobrazenie nepodporuje.

Posledné správy, ktoré sa v tejto súvislosti šíria, hovoria o fungovaní systému aj na starších počítačoch. Dokonca aj na počítačoch bez TPM čipu, resp. bez jeho verzie 2.0. Komu by nefungovala aktualizácia z Windows 10, môže vyskúšať čistú inštaláciu z ISO súboru vo forme bootovacieho disku.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.